El Consell permet la pràctica de l'esport només a l'aire lliure

Les mesures de la desescalada de la Comunitat Valenciana entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 1 de març

Guardar

Gent practicant esport en l'antic llit del ríoi Túria
Gent practicant esport en l'antic llit del ríoi Túria

Ja es coneixen els detalls de com serà la desescalada en la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat les mesures que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 1 de març. Així, pel que fa a la pràctica esportiva, el Consell permet fer esport només a l'aire lliure o en instal·lacions esportives obertes, i en modalitats en les quals no hi haja contacte físic i siguen individuals o en parella. Així mateix, es permet la pràctica de l'esport guiat amb un màxim de 4 persones per monitor. De moment, els gimnasos romandran tancats, almenys, 15 dies més.

Puig s'ha mostrat contundent en afirmar que "una relaxació de les mesures no significa una relaxació de les actituds", ja que encara que la Comunitat Valenciana ha millorat, la situació segueix sense ser bona. Per això, ha dit, "el mes de març és clau per a estabilitzar la pandèmia, i continuar avançant". Només d'aquesta manera es podrà evitar una quarta ona, i poder gaudir de l'estiu amb una major normalitat.

Finalment, el president ha anunciat altres mesures com l'obertura de terrasses amb un màxim de quatre persones per taula; l'alçament del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana; o la reobertura de parcs i jardins. Així mateix, ha recomanat que els dies festius relacionats amb la festa, com la setmana de Falles, siguen lectius.

Les mesures es mantindran durant 15 dies.

Arxivat a:

Destacats