El Consell estalviarà 86 milions, més de la meitat de la factura actual, amb el nou contracte per a xarxes de dades, telefonia fixa i mòbil i Internet de la Generalitat

Guardar

Palau_generalitat
Palau_generalitat

El Consell ha centralitzat la contractació de determinats serveis en matèria de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions a través d'un Acord marc que, entre altres novetats, elimina la tarifa plana per als serveis de telecomunicacions de la Generalitat. La Conselleria d'Hisenda ha decidit canviar el model pel qual fins ara es facturaven aquests serveis per a passar a regir-se per un Acord marc en el qual el cost està vinculat directament a l'ús efectiu d'aquests recursos. La conseqüència directa d'açò és un estalvi de més de la meitat en la factura actual, la qual cosa suposarà 85,6 milions d'euros en els quatre anys de durada del contracte, segons les estimacions de la direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions que dirigeix Vicente Aguiló, encarregada d'elaborar i gestionar aquest acord marc.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat que la revisió que ha realitzat el Consell sobre els contractes de connectivitat de les seues seus, telefonia, Internet i serveis de telecomunicacions "ha permés que les noves condicions contractuals s'adapten a l'ús real que puguen fer els funcionaris". "L'estalvi serà de 86 milions d'euros els quatre anys que dura el contracte, la qual cosa suposa que ara ens costarà un 53% menys del que pagàvem amb el contracte signat per l'anterior Consell", assegura Soler.

El contracte anterior, que es va signar per quatre anys i es va prorrogar altres quatre, contemplava entre altres qüestions la tarifa plana, amb independència de l'ús que es realitzara d'aquests serveis. La facturació durant l'últim període anual registrat del contracte va ascendir a 40,2 milions, mentre que l'estimació del cost per a aqueix mateix període aplicant les noves condicions suposaria una important reducció de la despesa, situant-se en sol 18,8 milions a l'any. Açò és, un estalvi anual de 21,4 milions, amb el que l'economia prevista durant els quatre exercicis pròxims serà de 85,6 milions, una rebaixa del 53%.

El titular d'Hisenda i Model Econòmic ha destacat també que per al Govern de la Generalitat "és prioritari el fer un bon ús dels diners del contribuent, Màxim amb l'escassetat de recursos a causa de la infrafinanciació", i ha assegurat que "amb la revisió d'aquests contractes millorem la gestió dels diners que paguen els ciutadans a través dels impostos i avancem en l'eficiència en la utilització dels fons públics".

Aquest conveni marc donarà servei a més de 110.000 usuaris de l'Administració de la Generalitat incloent també els centres educatius, els centres sanitaris i els hospitals, les seus judicials i el 112 d'emergències, així com el sector públic empresarial (IVACE, FGV, CulturArts, IVAS, Epsar, Eige i AVT) i organismes adherits com les Corts Valencianes, el Sindic de Greuges, el de Comptes, el Consell Valencià de Cultura o el Consell Jurídic Consultiu.

El contracte inclou 69.804 extensions corporatives (2.872 centraletes), 6.100 circuits de dades, 5.686 routers, 3.700 seus de la Generalitat, 10.265 dispositius mòbils (2.093 smartphones, 6.513 mòbils, 282 mòbils de sobretaula, 225 tablets i 1.150 targetes M2M) i 9.756 línies mòbils, així com l'accés a Internet de tota l'Administració de la Generalitat, entre altres serveis.

Estalvis del 14% en la factura elèctrica després de revisar el contracte

El conseller ha insistit en "la prioritat de cercar en tot moment l'eficiència en la gestió dels recursos de tots els valencians" i, en aqueix sentit, ha recordat, entre altres mesures, el suport a la Central de Compres, "que fins avui ha acumulat un estalvi del 26%, sumant una reducció de la despesa d'uns 27 milions d'euros".

Així, en els tres últims serveis incorporats a la Central de Compres s'han registrat estalvis molt importants. En el cas del servei d'impressió s'estan aconseguint reduccions del cost del 40% respecte al model anterior. Així mateix, amb la centralització dels serveis postals l'estalvi ha sigut d'un 30,8%. Un altre exemple és l'execució del vigent acord marc d'energia elèctrica que està aconseguint un estalvi d'aproximadament un 14% respecte als preus de licitació.

Destacats