El Consell declara 2017 Any Blasco Ibáñez, en commemoració del 150 aniversari del naixement de l'escriptor valencià

Guardar

412px-vicente_blasco_ibanez
412px-vicente_blasco_ibanez

El Consell ha aprovat el decret pel qual es declara 2017 com a Any Blasco Ibáñez, en commemoració del 150 aniversari del naixement de l'escriptor valencià, per la seua singular contribució a la vida política i cultural valenciana.

Així mateix, el Consell dóna el vistiplau a la creació de la comissió commemorativa per al desenvolupament dels actes que se celebren.

La comissió, que s'adscriu a la Presidència de la Generalitat, estarà integrada per un màxim de 30 membres. Estarà presidida per la persona titular de la Presidència de la Generalitat, mentre que la vicepresidència serà assumida per la persona que ostente la Vicepresidència del Consell i per l'alcalde o alcaldessa de València.

Seran membres nats de la comissió el president de les Corts; el president de la Diputació de València; el conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Esport; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de València; el president del Consell Valencià de Cultura; el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; els rectors de les universitats de València-Estudi General, Politècnica de València, Jaume I, Alacant, Miguel Hernández i de la Universitat Internacional Valenciana; els presidents de la Fundació Blasco Ibáñez, de l'Associació Blasco Ibáñez, d'Acció Cultural Espanyola, de la Hispanic Society of Amèrica i de la Fundació Bancaixa; el degà de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, i el director de l'Institut Francés de València.

A la comissió li correspon establir les pautes per a l'elaboració de la programació d'accions i activitats commemoratives i aprovar el programa general dels actes commemoratius que es duguen a terme, així com la coordinació amb altres administracions públiques o entitats privades, que se sumeixen a aquesta commemoració.

Així mateix, durant l'any 2017, l'Administració del Consell i el seu sector públic empresarial i fundacional utilitzaran, en la papereria bàsica, comunicacions i suports publicitaris, i altres elements identificatius, una marca representativa de la commemoració.

Arxivat a:

Destacats