El Consell d'Administració de FGV acorda suspendre el servei de tren Calp-Dénia de la L9 fins que es realitzen les obres de condicionament

Guardar

DSC_6354
DSC_6354

El Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha acordat suspendre temporalment el servei ferroviari en el tram entre Calp i Dénia de la Línia 9 del TRAM d'Alacant fins que es realitzen les obres de modernització i condicionament que té previstes l'empresa pública. Així s'han pronunciat els membres del Consell després que el gerent de l'entitat, Ángel García de la Bandera, haja presentat aquest matí un informe de la situació i de les actuacions realitzades i les propostes d'acció previstes.

Per açò, i fins que finalitzen els treballs de renovació de vies i infraestructura així com la instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP (Protecció Automàtica de Trens) entre Calp i Dénia, es mantindrà tancada la línia i s'habilitaran autobusos alternatius per a fer aquesta ruta, amb parades en les mateixes estacions o en punts pròxims i amb els horaris actuals .

El gerent de FGV ha presentat al Consell d'Administració els diferents treballs que s'han realitzat per a analitzar l'estat de la via i també les mesures d'urgència adoptades en les Comissions de Seguretat realitzades en les dues últimes setmanes, entre les quals es troba la reducció de la velocitat a 40 km/h. Davant açò, s'ha pres la decisió de suspendre el servei fins que la línia s'adapte als estàndards de confort i qualitat de la resta de la xarxa de FGV per a açò es realitzaran labors de modernització de les vies i d'instal·lació de sistemes de seguretat.

La Línia 9 de Benidorm a Dénia té més de 100 anys i es tracta d'una via sense electrificar i dissenyada per a velocitats màximes de 80 km/hora. A causa de la falta d'inversions que ha patit la línia durant més de 20 anys, els més de 30 quilòmetres de via que uneixen aquestes localitats de la Marina requerisquen una sèrie d'actuacions que l'actual govern valencià ja ha iniciat durant enguany amb una inversió de més de 15 milions d'euros en la modernització d'aquesta via que afecta el tram Altea-Calp. A més, continuarà amb una sèrie d'accions a curt i mitjà termini per a garantir la qualitat necessària i la seguretat en el present i futur d'aquesta línia, seguint els criteris que s'establiran en la futura Llei de Seguretat Ferroviària en la qual treballa l'actual govern valencià.

Mesures

Entre les primeres mesures que s'han realitzat, cal destacar el projecte de renovació de vies i de ponts entre els 11 quilòmetres que hi ha entre Altea i Calp i que s'ha realitzat entre octubre del 2015 i maig del 2016. A més, també s'ha aplicat el sistema de Bloqueig Automàtic i ATP entre Benidorm i Calp.

Per açò, a partir d'octubre, FGV continuarà amb aquests treballs i actuarà en el tram més complicat entre Calp i Dénia on es tenen previstos diferents treballs de renovació i d'instal·lació del Bloqueig Automàtic i l'ATP amb un pressupost de quasi sis milions d'euros.

El director gerent de FGV ha anunciat també que a la fi d'enguany es reiniciaran les obres de la millora d'instal·lacions i preparació de comunicacions, necessàries per a la instal·lació del Bloc Automàtic i ATP, en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, que té un pressupost d'altres sis milions d'euros.

En 2017 s'escometran les obres de renovació de via i infraestructures del tram Calp-Teulada amb una inversió de més de 14 milions d'euros i posteriorment dels trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, i que s'aniran obrint al servei a mesura que es complete la seua renovació i instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP.

No obstant això, cal recordar també les diverses actuacions que s'han realitzat ja en aquest tram perquè s'han incrementat les labors de vigilància respecte a la via i s'ha destinat més de 100.000 euros a treballs de manteniment urgent per a actuar de manera immediata en els punts més deteriorats d'aquest tram. "Estem treballant i completament compromesos amb la qualitat del servei, el confort i la seguretat d'aquesta línia que lamentablement ha estat abandonada els últims 20 anys", ha assegurat Ángel García de la Bandera.

Arxivat a:

Destacats