El Consell col·labora amb la Universitat Politècnica de València per al funcionament de l'aula i la Càtedra d'Infància i Adolescència

L'objectiu és la promoció i desenvolupament d'activitats de formació i divulgació del coneixement sobre la infància i adolescència

Guardar

Vista aèria de la Universitat Politècnica de València
Vista aèria de la Universitat Politècnica de València

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat Politècnica de València (UV) per al funcionament de l'aula i la Càtedra d'Infància i Adolescència.

L'objecte del conveni és el funcionament en 2020 de l'Aula d'infància i la constitució i funcionament, també en aquest exercici, d'una Càtedra d'Infància i Adolescència com a marc de col·laboració entre totes dues institucions.

La finalitat de la càtedra serà la promoció i desenvolupament, des d'un enfocament interdisciplinari, d'activitats de formació i de divulgació i transferència del coneixement sobre la infància i l'adolescència entre les persones professionals i estudiants universitàries, personal investigador, administracions públiques i agents socials i societat en general.

Entre altres funcions destaca l'intercanvi d'habilitats i competències per a l'exercici professional actual o futur, el desenvolupament de línies d'investigació, projectes i elaboració de tesis doctorals, formació contínua i assessorament, així com la divulgació dels drets individuals i col·lectius reconeguts a la infància i l'adolescència i la sensibilització per a la seua promoció, desenvolupament, defensa i protecció.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el desenvolupament de la Llei 26/2018 de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l'adolescència. Per a la posada en funcionament de la càtedra, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives aportarà 20.000 euros.

Per a la societat en general des de la Càtedra d'Infància i Adolescència es realitzaran activitats formatives i de divulgació amb les quals es pretén donar a conéixer els drets d'un col·lectiu vulnerable, com son les persones menors edat i, en general, la sensibilització i mobilització social en pro de la infància. Per a això, es promourà l'organització de jornades i fòrums, la realització de publicacions, exposicions i activitats culturals, entre altres.

Destacats