El Consell aprova un conveni amb UNICEF per a atendre menors vinculats amb grups armats de la República Centreafricana

Guardar

Emblem_of_the_United_Nations
Emblem_of_the_United_Nations

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i UNICEF-Comunitat Valenciana per a dur a terme el projecte 'Atenció integral de xiquets i xiquetes vinculats amb les forces i grups armats en la República Centreafricana'.

Este projecte de cooperació, de caràcter multidimensional, té com a objectiu fonamental alliberar a 170 xiquetes i 100 xiquets de grups armats i oferir-los atenció mèdica, legal i psicosocial, com a part d'un procés de protecció integral dirigit a aconseguir la seua reinserció i que puguen accedir a una vida aliena a la violència.

En eixe sentit, es posaran en marxa actuacions per a l'escolarització i formació professional de les xiquetes i xiquets, així com activitats que permeten generar ingressos per a ells i per a facilitar formació i subministraments a les famílies d'acollida.

Així mateix, es crearan cinc punts per a donar-los suport psicològic i es realitzarà una campanya de sensibilització en totes les comunitats d'acollida en matèria de protecció de la infància, que inclou tallers de formació sobre els drets de la infància i l'atenció necessària per als xiquets i les xiquetes afectats pel conflicte dirigits a grups de dones, organitzacions locals i membres de grups i forces armades.

Estes subvencions es destinaran a despeses derivades dels subministraments de béns o servicis, de la contractació de personal, així com per als viatges, allotjaments i dietes vinculat amb la mobilitat del personal. A més, de cobrir totes aquelles despeses per al funcionament regular de l'entitat i que servisquen per a sostindre l'execució del projecte.

Per al control d'este projecte d'ajuda humanitària, es crearà una comissió mixta de seguiment i de control que estarà integrada per tres membres; dos representants de la Generalitat, en els que un d'ells actuarà com a president de la comissió, i un altre representant d'UNICEF- Comunitat Valenciana.

Este conveni serà finançat a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació per un import màxim de 155.000 euros i es prolongarà durant 12 mesos.

Destacats