El Consell aprova un acord marc per a la compra de medicaments contra l'esclerosi múltiple

Guardar

en:User:Sponge
en:User:Sponge

El Ple del Consell ha aprovat un acord marc que permetrà a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la licitació per al subministrament de medicaments per al tractament de l'esclerosi múltiple. El valor econòmic les licitacions que es podran derivar d'aquest acord aconseguiran els 56.071.530,95 euros.

Això suposa l'adquisició d'aquests medicaments de forma centralitzada i amb destinació als centres dependents de la Conselleria de Sanitat i per tant l'obtenció de beneficis tant en la seguretat del procediment com de tipus econòmics. De fet, s'estima que es pot aconseguir un estalvi de l'entorn a 2.800.000 euros.

Les empreses licitadores, en participar en convocatòries centralitzades, poden accedir a majors oportunitats de negoci en un únic procediment. Paral·lelament els usuaris finals, tant els professionals com els pacients, podran accedir als productes de major qualitat en el mercat.

Es tracta del primer expedient d'aquest tipus que es realitza per a medicaments els principis actius dels quals són: Interferon, Acetat de Glatiramero, Natalizumab, Fingolimod, Teriflunomida, Alemtuzumab o Dimetil fumarato. És una prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut de medicaments autoritzats i d'alta per al seu finançament en l'àmbit hospitalari i ambulatori.

L'impacte d'aquest tipus de medicaments en la despesa de farmàcia hospitalària de la Generalitat Valenciana és molt alt. Per açò és important la regularització per primera vegada de l'adquisició d'aquests, ja que amb anterioritat s'anaven adquirint mitjançant expedients de rescabalament.

Destacats