El Consell aprova mesures en matèria de turisme, assistència, joventut, participació i llicències de televisió per a la província d'Alacant

Guardar

IMG_1727
IMG_1727

El ple del Consell, que es va reunir per primera vegada en aquesta legislatura a Torrevella, ha aprovat set acords en matèria de turisme, assistència, joventut, participació i llicències de televisió per a la província d'Alacant.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, va indicar, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que "el Consell s'ha reunit ja a les cinc ciutats més poblades del nostre territori: València, on ens reunim gairebé tots els divendres, Alacant, Castelló, Elx i, ara, Torrevella".

Així mateix, la vicepresidenta també va recordar que aquesta localitat acull el seminari d'estiu del Govern valencià, "un cap de setmana de treball intens que el Consell dedica a avaluar l'acció de govern dels mesos anteriors, en relació als objectius que vam establir a Morella, i a planificar l'acció de govern dels sis mesos posteriors".

Referent a això, Oltra va insistir que "hem volgut ser un govern avaluable, un govern que es marca objectius concrets per després poder fer un control dels objectius que s'han complert".

Impuls al turisme en la Vega Baixa

Respecte als acords aprovats, la vicepresidenta i portaveu del Consell va informar de la subscripció de dos convenis de col·laboració amb empresaris hostalers i hotelers de la Vega Baixa per difondre i promocionar l'oferta turística de la comarca.

En concret, l'Agència Valenciana del Turisme aportarà 22.000 euros a l'Associació d'Hotels i Allotjament Turístic d'Alacant Sud per a la realització d'accions de promoció i difusió del turisme d'allotjament de la Vega Baixa i l'assistència a fires.

Així mateix, l'Agència Valenciana del Turisme col·laborarà amb altres 22.000 euros amb l'Associació d'empreses d'Hostaleria de Torrevella i Comarca per desenvolupar accions de promoció i màrqueting de l'oferta d'hostaleria i restauració.

La finalitat d'aquest conveni és la promoció turística de la ciutat i la comarca a través de la I Fira Gastrovegabaja, que se celebrarà al setembre, i en la qual participaran establiments de la localitat i la comarca, que oferiran degustacions realitzades amb productes típics de la zona.

El Consell també ha donat el vistiplau a la subscripció del protocol general de col·laboració per a l'exercici d'actuacions conjuntes entre l'Agència Valenciana del Turisme i l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l'Ajuntament d'Alacant.

Aquesta col·laboració facilitarà l'extensió a la ciutat d'Alacant del Programa de suport al emprendimiento en turisme (INVAT·TUR Emprèn) que desenvolupa la Generalitat a través de l'Agència Valenciana del Turisme, programa que persegueix afavorir una cultura emprenedora en matèria turística, amb especial recalcament en el caràcter tecnològic dels projectes i idees que es recolzen.

Torrevella comptarà amb un nou Centre Dona 24 Hores en 2017

En un altre ordre de coses, el Consell ha abordat l'engegada del nou Centro Dona 24 hores de Torrevella, l'obertura de les quals està prevista per a principis del pròxim any.

El centre completarà l'oferta d'aquest tipus d'instal·lacions a la província, al costat dels d'Alacant i Dénia, en constatar-se que les comarques de la Vega Baixa i del Baix Vinalopó són les que tenen una major incidència en casos de violència.

El nou centre estarà obert de dilluns a diumenge, de 8:00 a 22:00 hores. Inicialment, està previst que compte amb una plantilla de 15 treballadors i treballadores, entre advocats, psicòlegs, treballadors socials i personal administratiu.

En aquests centres es presta, amb caràcter ambulatori i de proximitat, atenció integral -especialitzada i exclusiva- a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, d'abusos o agressions sexuals i d'assetjament sexual tant en l'àmbit laboral, educatiu com a familiar.

A més, també s'atén a les filles i fills menors o a les persones subjectes a la seva tutela o acolliment que sofreixin qualsevol perjudici com a conseqüència de l'agressió a dones amb les quals convisquin.

Adjudicació de tres programes de servei públic de TDT a BenidormD'altra banda, el Consell ha aprovat l'adjudicació de la concessió administrativa per a l'explotació de tres programes del servei públic de la Televisió Digital Terrestre (TDT) amb cobertura local pertanyent a la demarcació Benidorm.

En concret, s'adjudica la concessió i es transforma en llicència el lot 3 (Canal 27-TL03A) a favor d'Editorial Premsa Alacantina, S.A.; Canal 37 Televisió Marina Alta, S.L. i Canal 24 Telecomunicacions, S.L.

Els licitadors del lot adjudicat han acreditat davant l'òrgan competent per a la seua tramitació la documentació preceptiva prevista en el plec de clàusules administratives particulars, de conformitat amb la decisió elevada per la Mesa de contractació.

Així mateix, les empreses reuneixen els requisits establerts en la Llei General de la Comunicació Audiovisual per ser titulars d'una llicència de comunicació audiovisual.

L'Ajuntament de Torrevella emetrà el Carnet Jove

El ple del Consell ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i l'Ajuntament de Torrevella per a l'emissió del Carnet Jove al centre municipal d'informació juvenil.

D'aquesta manera, prop de 15.000 joves residents a Torrevella, amb edats de 14 a 30 anys, podran participar en el desenvolupament de les activitats culturals i esportives, d'oci educatiu o de mobilitat en millors condicions.

Amb la incorporació d'aquest municipi, el Consell ha aprovat un total de 50 convenis d'emissió amb ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè puguen facilitar en l'àmbit local la credencial jove europea.

En la Vega Baixa, els ajuntaments d'Albatera, Almoradí, Callosa de Segura, Guardamar del Segura, Oriola, el Pilar de la Foradada, Rojals i, ara, Torrevella col·laboren amb l'IVAJ en l'emissió de Carnet Jove.

A més, actualment, un total de 113 ajuntaments realitzen descomptes en instal·lacions i activitats municipals a titulars de Carnet Jove, dels quals 51 estan a la província de València, 40 en la d'Alacant i 22 en la de Castelló.

Concretament, l'Ajuntament de Torrevella estableix descomptes per a titulars de Carnet Jove que van del 50% en els abonaments de piscina al 20 % tant en les activitats culturals com a juvenils.

Aquesta credencial, a més d'oferir descomptes en tota Europa, compta amb una xarxa d'1.790 empreses adherides. D'elles, 201 empreses corresponen a la comarca de la Vega Baixa i 51, a Torrevella.

Universitats d'Alacant estudiaran el panorama legislatiu valencià

El Consell ha aprovat el conveni entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i les universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx, al costat de les universitats de Castelló i València, per sistematitzar la producció normativa valenciana durant l'exercici de 2016.

L'objectiu d'aquesta col·laboració serà l'estudi del panorama legislatiu valencià generat des de l'accés a l'autogovern per plantejar la seua possible actualització i desenvolupament.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, aportarà a cada universitat 10.000 euros per contribuir a la sistematització de la normativa valenciana amb la finalitat de facilitar l'ús, la consulta i l'aplicació pràctica en els diversos àmbits materials sobre els quals la Generalitat té competències. Per a això s'organitzaran activitats formatives i de recerca, jornades, trobades així com l'edició de publicacions.

Destacats