El Col·legi de Fisioterapeutes ofereix els seus recursos humans per a formar part de l'equip de rastrejadors

Guardar

fotonoticia_20201007122438_1920
fotonoticia_20201007122438_1920

El Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana (ICOFCV), ha enviat una carta a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual ha oferit la possibilitat que aquest col·lectiu puga formar part dels equips de rastreig de contactes de positius de la Covid-19, segons ha informat la institució col·legial.

Sobre aquest tema, han destacat que tant per la seua formació sanitària com per la seua distribució territorial, els més de 6.000 fisioterapeutes de la Comunitat poden suposar una força "molt important" en la lluita contra la pandèmia.

D'aquesta manera, l'ICOFCV vol brindar "la màxima col·laboració" del col·lectiu de fisioterapeutes davant "l'escassetat" de professionals sanitaris "en aquest moment tan complicat de lluita contra la pandèmia".

En eixe sentit, el degà del Col·legi, José Casaña, ha subratllat que "a més de la seua formació sanitària, els fisioterapeutes tenen experiència en la realització d'anamnesi, tenen habilitats comunicatives i coneixen la simptomatologia i seqüeles de la Covid-19, la qual cosa pot ajudar a evitar la propagació dels contagis".

Per això, ha recalcat que els fisioterapeutes podrien col·laborar tant en les tasques de localització de casos i contactes, com en el suport i seguiment als pacients o la informació a les persones en aïllament i quarantenes.

Així mateix, en la carta, el degà de l'ICOFCV ha posat en valor el treball dels fisioterapeutes en la sanitat pública, "els qui estan desenvolupant un paper fonamental en el tractament dels pacients amb COVID-19, millorant l'estat general dels afectats i permetent acurtar el temps d'estada en les UCI en els pacients més greus".

Destacats