El 99,6% dels sanitaris adquireix immunitat contra la Covid-19 després de vacunar-se

Guardar

estudio inmunidad vacuna
estudio inmunidad vacuna

Un estudi per a l'avaluació de l'efectivitat de la vacuna contra la COVID-19 en el col·lectiu sanitari de l'Hospital General Universitari de Castelló ha conclòs que el 99,6 per cent del personal vacunat amb la pauta completa adquireix immunitat enfront d'aquesta patologia.

Aquesta és la principal conclusió d'aquest treball de recerca realitzat pels serveis de Microbiologia, Prevenció de Riscos Laborals i Medicina Preventiva, amb l'assessorament del metge especialista en Epidemiologia Alberto Arnedo.

Per a desenvolupar aquest treball s'ha triat una mostra "representativa" i aleatòria de 275 persones entre les 2.800 vacunades fins al moment del tall, que es va establir a mitjan mes de març. Després del seu consentiment i acceptació, aquest grup s'ha sotmés a una extracció de sang i a un qüestionari on s'han recollit diferents variables demogràfiques i el seu estat de salut, ha explicat el departament de salut en un comunicat.

El treball tenia com a objectiu principal estudiar l'efectivitat de la vacuna administrada al col·lectiu de professionals del centre (Comirnaty de Pfizer/bioNTech) mesurant el grau d'immunitat adquirit a través de la quantificació d'immunoglobulines tipus IgG. Les mostres es van recollir una vegada transcorregut un mes des de la inoculació de la segona dosi.

Després de l'anàlisi de les dades, el grup d'investigació ha conclòs que la vacunació ha obtingut "molt bons resultats" i preveuen desenvolupar una segona fase en la qual s'estudiarà la persistència d'anticossos passats 6-8 mesos.

Aquest treball ha sigut aprovat pel Comité Ètic d'Investigació Clínica i del Medicament del Departament de Salut de Castelló, pel seu interés científic en l'àmbit local.

Destacats