El 25 de març, canviarem l'hora?

Estàs d’acord o no amb el canvi d’horari a l’hivern i estiu? El debat està obert

Guardar

Ciudad Valencia
Ciudad Valencia

La immensa majoria dels espanyols estan acostumats al canvi horari tant de tardor, quan l'hora s'endarrereix una hora, com a la primavera, quan entra en vigor l'horari d'estiu i a les 2 són les 3. No obstant això, des de fa un temps s'estan sentint veus que recomanen que no es produïsca este fenomen i que Espanya es torne a regir pel fus horari que realment li correspon per la seua posició geogràfica. Però també s'alcen veus ara dient que seria un disbarat tornar a la zona horària correcta. El debat està servit, i el teu que opines?

El següent canvi horari serà al d'estiu el pròxim 25 de març. Del dissabte al diumenge 26 els espanyols hauran d'avançar els seus rellotges una hora (a les 2 seran les 3) amb el que clarejarà i fosquejarà més tard col·locant a Espanya en el fus horari de GMT+2. En l'últim canvi horari van ser varis, sobretot el parlament Balear, el que va intentar oposar-se al canvi amb la finalitat d'aprofitar més les hores de sol beneficiant així al turisme i al·legant que la societat moderna necessita més hores de sol. Fins i tot el Govern va reconéixer en 2013 que estudiava el canvi de sistema per a adaptar-se al que realment li correspon per geografia. I, sense anar més lluny, Rajoy assegurava a l'abril de l'any passat a Sevilla durant la campanya electoral que anava a "impulsar el canvi de fus horari per a adequar-ho a les necessitats del país". Algun que un altre partit polític també està d'acord com PSOE i Ciutadans, fins i tot és una reivindicació històrica del Bloc Nacionalista Galego (BNG). De moment, moltes són les protestes en contra de la variació de l'horari d'hivern i estiu però fins ara no s'ha pres cap decisió.

Si els que estan a favor del canvi de sistema i la volta al fus horari que realment correspon fa temps que alcen la veu, ara són els detractors d'este canvi i els que volen mantenir el sistema actual els que es pronuncien. Des de la Universitat de Santiago de Compostel·la, més concretament des del departament de Física Aplicada, asseguren que el canvi que s'està proposant no solament no arreglaria gens sinó que fins i tot causaria més problemes i no canviaria gens la manera de vida que actualment es té.

Amb el debat obert.... Què opines? Si tingueres més hores de sol, canviaria en alguna cosa la teua vida?

Destacats