Educadors socials reclamen que les beques de menjador arriben als alumnes més vulnerables

Guardar

comedor escolar ep
comedor escolar ep

El Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV) adverteix que les beques de menjador de quantia inferior al 100% no arriben als alumnes que les tenien concedides abans de la declaració de l'estat d'alarma, la qual cosa "afecta directament els xiquets que pateixen una major vulnerabilitat".

Es tracta de les modalitats B, C, D i E, que "no s'estan donant a l'alumnat que les tenia concedides i que, evidentment, les estaven gaudint abans que el coronavirus fera acte de presència". Això vol dir que aquesta partida pressupostària existeix i s'estava implementant, recalca en un comunicat.

Encara que els educadors socials són "conscients dels grans esforços de les institucions per a pal·liar a tots els nivells la greu crisi social i econòmica de la Covid-19", exigeixen que totes les ajudes arriben amb la urgència que seria necessària.

Al seu judici, no s'entén "com aquestes famílies, ja amb una situació precària abans d'això i que el més probable és que haja anat a pitjor, no puguen accedir a aquesta ajuda directament, com la resta d'alumnes beneficiàries de la beca total, encara que la diferència en el barem siga mínima igual que la diferència en l'ajuda".

També titllen d'insuficient "la solució proposada per la Conselleria d'Educació, en un decret posterior, d'una partida pressupostària als ajuntaments perquè ells feren la gestió".

Una proposta, avisen, que "col·lapsa encara més els serveis municipals", unit al fet que "la majoria d'aquestes famílies no saben que han de reclamar-la, per la qual cosa un gran nombre d'elles simplement es quedaran sense l'ajuda".

Per tot això, els educadors socials valencians traslladen la seua preocupació per "les famílies que tindran greus dificultats per a alimentar convenientment als seus fills". Demanen que li les tinga en compte i es busquen solucions que les beques arriben d'una manera "àgil", a l'ésser un problema que afecta la salut d'"aquesta infància més vulnerable a la qual hem de protegir".

Destacats