Educació reconeixerà anualment els centres referents en bones pràctiques educatives

La iniciativa començarà a aplicar-se a partir del pròxim curs 2017-2018

Guardar

Conselleria d'E
Conselleria d'E

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport reconeixerà anualment els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics que destaquen en la posada en marxa de bones pràctiques educatives. Així ho ha anunciat el director general de Política educativa, Jaume Fullana, durant la Mesa Sectorial d'Educació.

D'acord amb la proposta d'ordre, la conselleria seleccionarà anualment aquells centres educatius que hagen treballat de manera destacada en almenys un dels àmbits següents: educació inclusiva; educació per la igualtat i convivència; educació plurilingüe i intercultural; educació per a la salut; i educació per al desenvolupament sostenible.

Segons el director general de Política Educativa, Jaume Fullana "volem donar a conéixer aquelles activitats i iniciatives, amb resultats d'èxit comprovats, desenvolupades pels centres docents per a millorar la qualitat educativa i, d'aquesta manera, fomentar l'intercanvi d'experiències entre comunitats educatives, perquè aquestes bones pràctiques i els seus resultats es coneguen i puguen ser aplicades per tothom".

El reconeixement de les bones pràctiques educatives dels centres docents sostinguts amb fons públics es farà anualment des del pròxim curs. Finalitzat cada curs escolar, valorats els àmbits d'actuació, les línies estratègiques, els indicadors de context, els recursos, els resultats i els processos determinats, i d'acord amb el context en què se situa el centre, la direcció general competent en matèria de qualitat educativa farà pública, mitjançant una resolució, la relació de centres de referència en bones pràctiques.

A més, cal destacar que no es limitarà el nombre de reconeixements per a afavorir les bones pràctiques, les experiències de qualitat i els programes d'èxit aconseguits pels centres. Cada reconeixement podrà tindre una validesa màxima de tres cursos escolars consecutius comptant des del curs en què es publique la concessió dels reconeixements en el Diari Oficial de la Generalitat València.

Cal destacar que, d'acord amb la comunitat internacional, la UNESCO especifica, en el marc del seu programa MOST (Management of Social Transformations), que una bona pràctica és innovadora o creativa, efectiva, sostenible i replicable, perquè servix com a model per a desenvolupar actuacions en altres llocs i contextos. En aquest sentit, Educació vol afavorir l'intercanvi de les bones pràctiques educatives, i per a això considera necessari fomentar el treball col·laboratiu entre centres, buscant un objectiu comú que busque l'excel·lència.

Destacats