Educació obri el termini de presentació de sol·licituds per a beques universitàries del curs 2016-2017

La Conselleria destinarà un total de 15.300.000 euros a aquestes ajudes.

Guardar

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet publiques hui, a través de la seua pàgina web, les resolucions de les convocatòries de les beques per als estudiants de les universitats valencianes per al curs 2016-2017.

Concretament, s'han publicat les convocatòries d'ajudes per a estudis universitaris, les beques d'excel·lència acadèmica i les complementàries del Ministeri d'Educació. En els següents enllaços es poden consultar les convocatòries i descarregar els formularis de sol·licitud, que estaran actius a partir de demà:

Becas de estudios universitarios

Ayudas complementarias a las becas del ministerio

Ayudas a la excelencia académica

El termini de presentació de les sol·licituds per a les tres beques s'iniciarà demà. Per a les beques d'estudis universitaris finalitzarà el termini 20 dies després de la publicació d'aquesta convocatòria; per a les beques d'excel·lència acadèmica, abans del 30 d'octubre; i per a les beques complementàries del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport (MECD), el termini serà d'un mes a comptar a partir de la publicació d'aquesta convocatòria d'ajudes.

Igualtat d'oportunitats 

Amb aquest nou programa d'ajudes, el Consell té l'objectiu que cap alumne es quede sense accedir a les universitats públiques valencianes per raons econòmiques.

El programa de beques universitàries té un marcat caràcter social, d'aquesta manera es potencia la igualtat d'oportunitats per a cursar estudis universitaris, i els criteris s'han establit pensant en aquelles famílies amb rendes més baixes i aquelles persones que o estan en desocupació o han de compatibilitzar treball i estudis universitaris per a fer front al cost de la matrícula.

Es preveu, per primera vegada, el criteri de la igualtat de gènere en les ajudes, de manera que, en cas d'empat en la nota entre dues o més estudiants s'atorgarà l'ajuda al sexe infrarepresentat en la titulació en què estiguen matriculats. L'objectiu és afavorir un equilibri de gènere, tant a la universitat com, posteriorment, en l'accés al món laboral.

15.300.000 euros destinats a aquestes modalitats d'ajudes 

Les beques complementàries del MECD representen la modalitat amb major dotació pressupostària amb 11.300.000 euros.

D'altra banda, les beques d'estudis universitaris, finançades amb fons de la Generalitat, tenen consignat un import de 3.000.000 euros i, com a novetat, es rebaixa a 5 la nota mínima i es flexibilitza el criteri de renda que passa a ser un 12 per cent, més ampli que el del Ministeri d'Educació.

Finalment, les beques d'excel·lència incrementen la seua dotació pressupostària, d'un pressupost de 650.000 euros en 2015 a una dotació de 1.000.000 euros en 2016.

Destacats