Educació avança en 2 setmanes el procediment de les substitucions de professorat

Guardar

Conselleria_d'Educació_de_la_Generalitat_Valenciana
Conselleria_d'Educació_de_la_Generalitat_Valenciana

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha adjudicat 1.656 places, tant de vacants com de substitucions, que ocuparan docents a partir del pròxim 12 de setembre. En relació a vacants, se'n cobreixen un total de 545 que, repartides per comarques, es corresponen amb 235 a Alacant, 114 a Castelló i 196 a València.

Les característiques de les vacants es corresponen a places a temps parcial no cobertes; jubilacions que no estaven confirmades i que, per tant, no estaven gravades al sistema; excedències que es comuniquen a l'estiu i que el sistema registra ara; comissions de servei registrades ara i increments de places.

En relació a les substitucions, se n'han adjudicades 1.111, d'elles 268 a les comarques d'Alacant, 138 a les comarques de Castelló i 705 a les comarques de València. És, per tant, la primera vegada en molts cursos que s'aconsegueix cobrir les substitucions de professorat, passant dels deu dies o més d'espera a l'inici de curs, a tan sols dos dies per a ser adjudicades.

El conseller Marzà ha destacat que "no es tracta sols que en un any s'haja recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades de l'antic Govern valencià, també estem fent un esforç perquè l'alumnat valencià no haja d'esperar més temps de l'estricament necessari perquè arribe el substitut del docent de baixa".

Amb aquestes primeres substitucions, Educació continua amb la seua política de millorar el funcionament de les incidències per baixes. El curs passat es van aconseguir rebaixar les substitucions d'una mitjana de 20 dies a 10 dies, que va tindre com a resultat que treballaren 1.200 docents més que en cursos anteriors i, sobretot, que l'alumnat tinga el professorat que li correspon a l'aula.

Destacats