Dos agents de la Policia Autonòmica de la Comunitat Valenciana rescaten un muntanyenc ferit en Sierra Nevada

Guardar

foto_policia
foto_policia

Dos agents pertanyents al grup de Medi Ambient de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, i que es trobaven este cap de setmana fora de servici fent muntanyisme en el Parc Nacional de Sierra Nevada, van rescatar un muntanyenc ferit que portava quasi 24 hores immobilitzada, sense queviures i sense forma de poder-se comunicar.

Els fets van succeir diumenge passat quan el grup de set muntanyencs a qui pertanyien els dos policies, es trobava practicant este esport en el lloc denominat Escudellers de la Mosca, una zona situada a uns 2.500 metres d'altitud van escoltar una veu demanant auxili que provènia d'una xicoteta cornisa fins on van accedir els agents trobant-se amb esta persona ferida, un muntanyenc d'uns 50 anys d'edat natural de Jaén.

L'home tènia fred i es queixava del dolor produït per les lesions en la seua cama dreta derivades d'una caiguda el dia anterior a l'intentar creuar el riu pròxim. Des d'eixe moment havia romàs immòbil sense quasi roba d'abric, sense queviures i sense poder-se comunicar per falta de cobertura del telèfon mòbil.

Els agents es van posar en contacte amb el 1·1·2 i van informar d'allò que s'ha ocorregut als servicis d'emergències. L'helicòpter de rescat de la Guàrdia Civil va acudir al lloc i els dos agents els van ajudar en les complicades tasques d'evacuació del ferit, a causa de l'agrestre del terreny i la dificultat d'accés de la nau.

Destacats