Detectat un macrobrot de coronavirus a Sant Antoni de Benaixeve

La residència ha registrat 82 positius i dos defuncions i ja havia aïllat als residents després de les anàlisis de les aigües residuals

Guardar

residencia-valencia
residencia-valencia

Ja són 26 les residències sota vigilància activa de control sanitari, tretze d'elles se situen a la província de València. Així doncs, l'últim centre intervingut per Sanitat es troba a Sant Antoni de Benaixeve després de detectar-se un brot amb 82 casos positius entre els seus residents. En aquest mateix geriàtric s'han produït dues defuncions i set treballadors s'han contagiat en les últimes hores. Aquesta mateixa residència ja havia adoptat les mesures d'aïllament des de finals de novembre després de detectar-se presència de COVID-10 en les anàlisis de les aigües residuals, una mesura de prevenció que va posar en marxa la conselleria també, a principis de desembre.

No obstant això, el pla "nadalenc" d'Oltra per a les residències endureix les mesures per a salvaguardar la salut dels majors i aquest protocol d'Igualtat i Polítiques Inclusives es desenvoluparà en residències de majors, centres de dependència i de salut mental. L'objectiu de les mesures és que les persones residents que vagen a rebre visites o es desplacen al domicili de familiars, compten amb la protecció necessària per a salvaguardar el seu estat de salut, atés que en el cas de les persones majors es tracta del col·lectiu més vulnerable al coronavirus.

Respecte a les dades donades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 2.494 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR o prova d'antígens en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 136.415 persones.

Per províncies, la distribució és la següent: 286 a Castelló (14.900 en total); 737 a Alacant (45.194 en total), i 1.461 a la província de València (76.309 en total). A més, hi ha 10 casos sense assignar, de manera que el nombre de casos no assignats ascendeix a 12.

Destacats