Darias assegura que "tot apunta" al fet que hi haurà "tercera dosi de reforç" de la vacuna contra la COVID-19

La ministra confirma que la vacunació contra la COVID-19 serà anual i anuncia contractes per a 2022 i 2023 amb Pfizer i Moderna

Guardar

vacunació
vacunació
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest divendres que "tot apunta" al fet que el seu departament administrarà una "tercera dosi de reforç" de la vacuna contra la COVID-19, si bé ha reconegut que encara no s'ha determinat "quan" començarà a subministrar-se.En una entrevista en Onda Cero, recollida per Europa Press, Darias ha explicat que l'Executiu ha subscrit contractes per import de 1.800 milions d'euros amb Pfizer i prop de 480 milions amb Moderna per a rebre dosi de vacunes en 2022 i 2023. Concretament, Espanya rebrà terceres dosis o booster, encara que la ministra no ha concretat dates per a la seua inoculació.En aquest sentit, la titular de Sanitat ha sigut categòrica després de ser preguntada sobre si els espanyols hauran de vacunar-se cada any. "Sí, sens dubte", ha explicat, per a després insistir que l'objectiu ara és "continuar vacunant a tothom fins a aconseguir si és possible el 100%" de la població espanyola amb pauta completa.Precisament, preguntada per la reclamació de la Comunitat de Madrid, que va sol·licitar més dosi de la vacuna Pfizer al seu departament al mateix temps que va criticar el "caòtic" procés de vacunació dissenyat per l'Executiu, Darias ha mostrat la seua incredulitat. "No sorprén que a la resta de comunitats no els passe això?", s'ha preguntat.En aquesta línia, la titular de Sanitat ha deixat clar que "totes les comunitats autònomes sabien" les dosis "que anaven a rebre". "Hem fet amb ells projeccions, si t'arriba això quin dispositiu hauries de tindre per a punxar: tots els escenaris diferents", ha sostingut.

EL CALENDARI DE VACUNACIÓ "NO ÉS FRUIT DE LA CASUALITAT"

Així, i després d'insistir que el calendari de vacunes "no és fruit de la casualitat", sinó d'"una planificació", la ministra ha reconegut la seua estranyesa amb el fet que la comunitat presidida per Isabel Díaz Ayuso siga l'única que haja reclamat més viàries. Segons Darias, és una cosa que no ha ocorregut en altres territoris "de tot signe i color".Amb tot, la responsable de Sanitat ha volgut destacar l'"excel·lent treball en la vacunació" per part de totes les autonomies, encara que ha reconegut que mentre uns territoris "han planificat de manera excel·lent, uns altres ho han fet bé". Així i tot, per a Darias les xifres d'immunitzats --per damunt del 50%-- són un "èxit col·lectiu i de país"."El meu reconeixement a totes les CCAA, no deixe cap arrere. Han sigut unes altres les que atribueixen la falta de dosi i el que diu la ministra és: totes sabien les que hi havia", ha postil·lat.També en clau autonòmica, Darias s'ha referit a la carta que el lehendakari, Íñigo Urkullu, va enviar aquest dimarts al president del Govern, Pedro Sánchez, en la qual li demanava que reformara el seu decret per a obligar a usar la mascareta abans de la seua convalidació aquest dimecres en el Congrés dels Diputats."Per les declaracions del mateix lehendakari, pivotem sobre la mateixa idea, la mateixa filosofia. És la mateixa perquè l'evidència científica posa de manifest el que ha fet Urkullu", ha assenyalat Darias, que creu que la petició del dirigent basc "coincideix" amb la norma convalidada en tant que tots dos supòsits contemplen l'ús de la mascareta quan no és "possible mantenir la distància" de seguretat en exteriors.La ministra, que ha recordat que ha de ser l'"equip" de Sánchez el que responga a la missiva, ha destacat que les relacions amb el País Basc en el Consell Interterritorial són "afables i cordials". Un espai, ha asseverat, on s'aborden temes "a vegades amb coincidències" i altres tantes sense ella. "Però busquem un mínim comú enteniment", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats