Cs proposa un pacte valencià contra el racisme que contemple les discriminacions ocasionades per la Covid-19

Guardar

salmeron ep
salmeron ep

Ciutadans (Cs) en Les Corts ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual planteja l'elaboració d'un pacte valencià contra el racisme i la xenofòbia que "contemple les possibles discriminacions que ha provocat la pandèmia del coronavirus".

El diputat de la formació Jesús Salmerón ha explicat que el clima polític i social "fa mesos que està enrarit després de diversos atacs racistes contra la comunitat afroamericana en diferents parts del món com els Estats Units i, de manera simultània, també contra cap a la comunitat asiàtica, que ha patit discriminació en ser considerats causants i portadors del coronavirus".

El portaveu de Drets Humans de Cs ha lamentat que a Espanya "també hem vist casos similars contra ciutadans d'origen xinés", per això ha considerat que estem en un moment "clau" per a realitzar un diagnòstic "exhaustiu" sobre aquesta problemàtica i "les seues formes connexes d'intolerància des d'un enfocament transversal".

En la iniciativa, la formació també ha proposat al Consell que elabore anualment un informe en el qual es recullen tots els incidents xenòfobs que tinguen lloc en la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de "poder detectar-los i erradicar-los, seguint les recomanacions de les Nacions Unides, que recentment s'han pronunciat, a través d'un informe, sobre la urgència de prendre mesures a curt termini per a eliminar la discriminació racial".

Sobre aquest tema, el diputat ha remarcat que des de la Conselleria d'Igualtat "s'esmenten diversos manuals i guies per a lluitar contra el racisme", però ha considerat que "no són suficients".

A més, ha exigit que "s'establisquen protocols d'actuació en l'àmbit educatiu, social, cívic i assistencial sobre el problema que suposa la difusió de material racista i xenòfob, especialment a través d'Internet i les xarxes socials".

De la mateixa manera, ha reclamat al Consell que es duguen a terme "totes les actuacions necessàries" per a "fomentar la inclusió, la tolerància i el respecte a la diversitat cultural existent en la Comunitat Valenciana, amb independència de la nacionalitat o raça".

Destacats