Cs proposa crear unitats de recuperació postcovid als hospitals per a tractar diferents seqüeles del virus

Guardar

fernando llopis ciudadanos
fernando llopis ciudadanos

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat a la Conselleria de Sanitat crear unitats de recuperació postcovid en tots els hospitals valencians amb l'objectiu de tractar les diferents seqüeles del virus en aquells pacients que s'han contagiat en algun moment de la pandèmia.

El portaveu de Cs en l'àrea de Sanitat, Fernando Llopis, ha assegurat que a la "ja de per si mateix difícil situació que suposa emmalaltir de coronavirus, milers de persones han hagut d'afrontar nombroses seqüeles que el virus deixa en el sistema immunitari". "Els pacients han desenvolupat trastorns respiratoris, dolors musculars, problemes neurològics, cardiovasculars o cognitius", ha afegit.

En aquesta línia, el representant ha apuntat que aquestes afeccions "són més o menys greus si els pacients contagiats comptaven ja amb patologies prèvies", alguna cosa que "s'ha donat en un alt percentatge, ja que un 70 per cent dels ingressats en planta hospitalària era major de 60 anys", ha indicat Cs en un comunicat.

Així, ha subratllat que les seqüeles "no sols tenen caràcter físic", sinó que "s'ha demostrat que afecten també l'àmbit funcional i psicològic".

Per això, el diputat ha demanat que, per a la posada en marxa d'aquestes unitats d'atenció i cura, Sanitat "garantisca la presència del personal especialista necessari així com de la quantitat d'infermers corresponents".

"Es tracta d'una iniciativa que ja han abordat Conselleries de Sanitat d'altres autonomies amb bastant èxit", ha ressaltat Llopis, al mateix temps que ha insistit en la necessitat d'"oferir atenció integral" i "garantir una assistència sanitària òptima sense que això provoque més retard en els Departaments de Salut del qual ja ha causat la mateixa pandèmia".

Arxivat a:

Destacats