Cs demana més personal en primària i comptar amb farmacèutics i veterinaris com a rastrejadors

Guardar

Giraldo Ciudadanos
Giraldo Ciudadanos

La portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Yaneth Giraldo, ha exigit aquest dilluns "augmentar el personal d'atenció primària, millorar les retribucions dels professionals i comptar amb farmacèutics o veterinaris com a rastrejadors" davant el "col·lapse" que considera que pateix la sanitat pública valenciana i que assegura que "és culpa de la deixadesa de funcions de la Conselleria de Sanitat".

Giraldo ha lamentat en un comunicat que "els rastrejadors estiguen cobrint vacances o baixes i que no s'hagen incorporat totes les places promeses", segons informacions publicades, i qualifica d'"inadmissible" que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, "no s'anticipe als problemes, tanque l'orella i no faça res".

"És urgent modernitzar la sanitat i augmentar el personal en atenció primària, ja que ara estan atenent quasi al doble dels pacients que els corresponen", ha afegit, al mateix temps que ha assegurat que "no s'ha complit amb la xifra de rastrejadors promesa".

La diputada de Cs sosté que la crisi del coronavirus "ha posat en evidència les manques del sistema sanitari" i ha instat a Barceló a "posar-se les piles i treballar veritablement per i per als valencians". Respecte a la vaga dels MIR, Giraldo ha criticat que "es permet el luxe de no arribar a un acord quan en una crisi com l'actual és imprescindible comptar amb tots els professionals".

Barceló va anunciar dijous passat que la Comunitat Valenciana havia elevat el nombre de rastrejadors que efectuen labors de traçar contagis des de 1.008 fins al màxim de 1.210 que tenia previstos. D'ells, 195 treballen a la província de Castelló, 422 a Alacant i 593 a València. Igualment, va detallar que s'havia donat ordre perquè dimarts passat 10 persones s'incorporaren a Salut Pública de la ciutat de València, per la seua situació davant els rebrots.

Destacats