Cs demana ampliar infraestructura i tecnologia als hospitals valencians per a integrar nous tractaments contra el càncer

Yaneth Giraldo explica que les teràpies amb radioligandos augmenten la supervivència del pacient i demana "que s'implanten en les tres províncies"

Guardar

Yaneth Giraldo
Yaneth Giraldo

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual reclama al Consell que amplie la infraestructura i els mitjans tecnològics als hospitals valencians amb l'objectiu d'integrar en la sanitat valenciana nous tractaments en la lluita contra el càncer.

Tal com ha explicat la diputada Yaneth Giraldo, "es tracta dels nous usos terapèutics de la medicina nuclear i, en concret, de les teràpies dirigides amb radioligandos, que suposen un paradigma nou en oncologia i ofereixen més opcions per als pacients". "A més, tal com ha demostrat la investigació mèdica, aquest tractament, mitjançant radiofàrmacs, augmenta els nivells de supervivència i disminueix els efectes adversos respecte a altres teràpies", ha afegit.

Segons la diputada, "l'efectivitat d'aquest mètode depén de l'adaptació logística en els centres hospitalaris, que necessiten circuits i espais adequats per a la seua administració i seguiment". De fet, malgrat que hospitals de les tres províncies valencianes compten amb infraestructura per a aquest tractament, el seu ús actual "és limitat i dista molt de ser eficient", ha assegurat la diputada, qui lamenta que "la majoria de pacients d'aquestes teràpies siguen tractats només en La Fe de València". "Això ha provocat una considerable llista d'espera, que podria ser alleugerida perfectament derivant-los a altres centres", ha subratllat.

Per tot això, "per a garantir l'accés de tots els valencians als tractaments oncològics que puguen necessitar", la iniciativa de Cs insta també el Consell a adoptar les mesures òptimes per a millorar l'ús de la medicina nuclear terapèutica, dins de l'Estratègia contra el Càncer de la Comunitat Valenciana, i a marcar-se com a objectiu prioritari la renovació tecnològica, la formació i la coordinació sanitària per a l'ús de les teràpies dirigides amb radioligandos en oncologia.

Arxivat a:

Destacats