Conclou en Invat·tur la primera part del curs en Cuina Tecnològica

Guardar

cocineros_tecnologicos
cocineros_tecnologicos

L'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur) a Benidorm ha donat per conclosa la primera part del curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica, que s'ha celebrat des del passat mes de març en el centre i al que han assistit una vintena de caps de cuina, gerents i empresaris de la Comunitat Valenciana. Este curs, que enguany complix tres edicions, promou una formació gastronòmica innovadora i avantguardista amb l'aplicació de nous mètodes i tecnologies. El curs, els professors de cuina del qual rebosteria i sala són professionals de reconegut prestigi, alguns d'ells amb estrela Michelín, es reprendrà el pròxim mes de setembre.

Bernd Knoller, del Restaurant Riff, Javier de Andrés, de La Sucursal, ambdós de València, i Manuel Alonso, del Restaurant Casa Manolo de Daimuz, els tres amb estrela Michelín, són alguns dels formadors del curs.

Durant les 200 hores del curs, els alumnes treballen en l'aplicació de noves tècniques i en particular en la de la cuina molecular. Tècniques de cocció, texturitzants, modificadors de textures insabores i incolores, emulsionants, espesants, tècniques d'esferificació, gelificants purs, mescles de gelificants, enzims i sucres tecnològics són algunes de les pràctiques avantguardistes que s'impartixen.

El director del curs i cap de cuina d'Invat.tur, Evarist Miralles, explica que esta nova formació es planteja davall un prisma tecnològic i té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió.

Destacats