Compromís trau a la llum tractes de favor del Govern de Camps

Guardar

Garcia-Latorre-1024x683
Garcia-Latorre-1024x683

El diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha tingut accés a les factures en electrodomèstics abonades per la Generalitat entre els anys 1999 i 2010 per a equipar la casa del President del Tribunal Superior de Justícia quan fou habitada per Juan Luis de la Rua. Un habitatge en l'última planta del mateix edifici del TSJCV a València, de 300 m3 i amb capella per a cerimònies privades, que ja no ocupa la seua successora en el càrrec.

Estes factures completen les ja aconseguides per Compromís mitjançant sentència judicial sobre les obres realitzades en eixe habitatge sufragades per l'administració valenciana. El TSJCV fallà en gener de 2015 a favor d'un recurs presentat per l'aleshores portaveu adjunta parlamentària, Mónica Oltra, contra la negativa del govern del PP de donar-li accés a les factures de les reformes realitzades en la casa en què vivia de la Rúa i la seua família. Així al final de la passada legislatura el Consell aportà, en compliment de la sentència, un dossier en què es barrejaven les factures de les reformes en eixe habitatge amb les actuacions en la resta de l'edifici judicial. Així i tot, malgrat el volum de la documentació, no s'inclogueren les despeses en electrodomèstics, que ara si ha facilitat la Conselleria de Justícia després de la corresponent petició de documentació a través de Les Corts.

Segons explica Garcia Latorre "el conjunt d'estes factures mostren un clar tracte de favor del Consell del PP cap a les necessitats personals de l'aleshores president del TSJCV Juan Luis de la Rúa mentre es mantenia la resta de l'edifici judicial en un estat ruïnós".

"Així el govern del PP autoritzava només actuacions menors en l'edifici mentre els treballadors del TSJCV es queixaven de les condicions deplorables en què havien de realitzar allí la seua feina. Com es pot comprovar acarant les factures d'obres i manteniment d'este edifici, la majoria d'elles corresponen a reparacions sobre sostres de guix que es cauen, escales amb esglaons solts, aparells d'aire condicionat que s'espatllen, vàters que s'embossen, i pegats semblants de baix cost".

"Mentre tant –ha afegit el diputat de Compromís- sobre les peticions personals de de la Rúa no pesava la mateixa austeritat. Així trobem factures que sumen uns 60.000 euros per a reformar i equipar la casa i els despatxos del magistrat. Entre estes factures destaquen les de la renovació de la climatització de l'habitatge per 22.452 euros, 1.541,87 euros d'una caldera, 495 euros d'un congelador, 439 euros d'una llavadora, o 269 d'un microones. A açò s'ha d'afegir que els despatxos de de la Rúa tant en l'edifici del TSJCV com en el de la Ciutat de la Justícia també reberen importants inversions com els 29.000 euros en la renovació dels aires condicionats o els 5080 euros que costà posar-li parquet al despatx de la Rúa en l'edifici del Tribunal Superior".

Garcia Latorre ha assenyalat que "des de Compromís seguim realitzant la nostra labor de col·laboració en l'auditoria ciutadana de l'obscura etapa del PP al front de les institucions valencianes. Una actuació a la qual ens comprometérem en el pacte del Botànic i continuem realitzant. En este cas hem pogut comprovar com els diners públics dels valencians i valencianes foren utilitzats pel PP de Francisco Camps com a ciment de la seua relació amb l'aleshores President del Tribunal Superior de Justícia Juan Luis de la Rúa. Estes factures descriuen una època nefasta de la nostra història i ajuden a contextualitzar les actuacions de de la Rúa per afavorir l'ex President de la Generalitat en el cas Gürtel o la declaració pública de més que amistat de Camps cap al magistrat".

Arxivat a:

Destacats