Compromís defensa la llei trans: "Diguen el que diguen, són dones i els seus drets són drets humans"

Guardar

ferri_compromis
ferri_compromis

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha defensat la llei trans estatal inclosa en l'acord de govern PSOE-Unides Podemos: "Diguen el que diguen i ho diga qui ho diga, les dones trans són dones i els drets trans són drets humans".

Així ho ha afirmat en la sessió de control després que la delegació federal LGTBI del PSOE subratllara aquest dimecres el seu compromís amb la lluita de les persones trans davant les queixes del col·lectiu. Un argumentari dels socialistes assenyalava que el subjecte polític del feminisme són les dones i rebutjava el dret a l'autodeterminació sexual i l'activisme 'queer'.

En un mes de l'Orgull "atípic", Ferri ha sostingut que és moment de reivindicar però també de fer memòria. "Les persones LGBI devem molt als activistes que van començar aquesta lluita, no se'ns oblida qui va estar en primera línia", ha exclamat.

"Quan vam dir basta a la persecució, Stonewall llançava pedres a qui ens perseguia", ha recordat en referència als disturbis de 1969 a Nova York considerats com el naixement del moviment.

Llavors, en primera línia "no estaven les carrosses de multinacionals de les desfilades de l'Orgull, estaven les dones trans", ha lloat, i ha anomenat a no oblidar-les ni deixar d'avançar ni de reivindicar els seus drets.

"Llei estatal ja", ha exigit el portaveu de la coalició que va donar suport a la investidura de Pedro Sánchez amb el vot del seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví.

Destacats