Compareixen en Corts els consellers d'Habitatge, Interior, Educació, Economia i Hisenda

Guardar

fotonoticia_20200430112719_1920
fotonoticia_20200430112719_1920

La diputació permanent de les Corts de la setmana vinent comptarà amb les compareixences de balanç del coronavirus dels consellers d'Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; Interior i Justícia, Gabriela Bravo; Educació i Cultura, Vicent Marzà; Economia, Rafa Climent, i Hisenda, Vicent Soler.

La sessió es prolongarà durant tres dies, un més de l'habitual del dimecres 6 al divendres 8 de maig, i comptarà amb les cinc compareixences i la votació de dos decrets de mesures urgents, avança aquest dijous el parlament valencià.

Aquesta diputació permanent, la segona des de l'estat d'alarma a mitjan març, arrancarà amb el balanç del vicepresident segon i titular d'Habitatge per a informar sobre les actuacions a conseqüència de l'alarma sanitària per la Covid-19.

L'ordre del dia continuarà amb les compareixences de Marzà i Bravo per a donar compte de les mesures en l'àmbit educatiu, cultural i esportiu i en justícia, seguretat i administració, respectivament.

Després de les tres intervencions es validaran o derogaran els decrets llei 3/2020, d'ajudes per a treballadors afectats per un ERTO o reducció de jornada laboral per conciliació, i 4/2020 de mesures extraordinàries de gestió econòmica-financera per a fer front a la crisi.

Finalment, la cambra escoltarà les compareixences dels titulars d'Economia Sostenible i Treball i Hisenda i Model Econòmic, Rafa Climent i Vicent Soler, respectivament.

Abans de la diputació permanent, el dilluns 4 de maig hi haurà reunió de la Mesa i el dimarts 5 de la junta de síndics. Aquests òrgans es reuniran de nou la següent setmana en previsió de la fi de l'estat d'alarma, si no hi ha una nova pròrroga, per a estudiar la vigència de la suspensió del calendari parlamentari.

TORNADA A la NORMALITAT

Si la situació és favorable, el dilluns 11 començarà el treball presencial, de manera gradual en horari matinal i amb serveis mínims i torns rotatoris. En el si de la Diputació Permanent es crearà una comissió delegada de l'11 al 24 de maig per a compareixences telemàtiques o presencials de consellers o secretaris autonòmics davant un representant de cada grup.

Les instal·lacions es troben "en perfectes condicions" des del mes de març passat, amb treballs de desinfecció tant en despatxos com en zones comunes. El 'president' de les Corts, Enric Morera, ha demanat un informe perquè la volta a la normalitat garantisca la protecció de tots els treballadors.

Des de l'estat d'alarma s'han celebrat sis reunions telemàtiques de la Mesa de les Corts i dues juntes de síndics. La setmana passada, l'hemicicle va acollir les compareixences del 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, i dels consellers de Sanitat Universal, Ana Barceló, i Educació, Vicent Marzà.

Destacats