Colomer destaca que els bons resultats d'este estiu 'deuen motivar-nos per a continuar treballant per a qualificar la nostra oferta i incrementar la rentabilidad'

Guardar

rentabilidad
rentabilidad

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb el president d'Hosbec, Antonio Major, on han analitzat els resultats turístics de l'estiu, a més d'abordar altres temes d'interés mutu.

Després de la reunió, Francesc Colomer ha destacat que, durant estos mesos d'estiu, "la Comunitat Valenciana està registrant uns resultats de rècord en l'arribada del nom de turistes que està repercutint en la rendibilitat", alhora que ha afegit que "lluny de relaxar-nos, estos resultats han de motivar-nos per a continuar treballant".

En esta línia, Colomer hi ha assenyalat que "encara que els nostres sondejos i les dades oficials de l'INE ens mostren molt bones sensacions per a la temporada turística estival, des de l'Agència Valenciana del Turisme continuem treballant intensament en mesures per a impulsar la desestacionalització i incrementar la rendibilitat, ja que nosaltres mirem al futur, més enllà de la temporada turística d'estiu".

Francesc Colomer ha qualificat la reunió mantinguda amb els responsables d'Hosbec com "molt productiva perquè per a l'Agència Valenciana del Turisme és molt important conéixer el pols de la realitat i examinar la perspectiva de futur de la mà del sector empresarial".

Així mateix, Colomer hi ha assenyalat que des de la Generalitat "Continuem treballant, junt amb el sector empresarial, per a identificar els mercats i destinar els esforços de promoció per a aconseguir el repte de la desestacionalització i també apuntalar a un target de mercat emissor que ens reporte major rendibilitat".

El secretari autonòmic ha recordat que "el gran repte que tenim és desestacionalitzar i rendibilitzar el sector turístic en la Comunitat Valenciana i encara que, és cert que els resultats són molt positius, no podem abaixar la guàrdia", i hi ha advocat per continuar treballant en "professionalitzar, qualificar, millorar producte i millorar oferta turística, ja que nosaltres mirem al futur, més enllà de la temporada turística estival".

Francesc Colomer ha recordat que "per a aconseguir estos objectius, des de l'Agència Valenciana del Turisme estem treballant en un nou model turístic que aposta per impulsar productes turístics com el turisme d'interior, l'actiu, el turisme cultural, LGBT, a més del nostre ja consolidat turisme de sol i platja".

Previsió d'ocupació de setembre

La previsió d'ocupació mitjana per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana per a este mes de setembre part d'un 80,70%, la qual cosa suposa un increment de 3,6 punts sobre el mateix mes del 2015.

Així es desprén de l'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu, realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme entre l'1 i 2 de setembre, a una mostra representativa d'establiments de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que "l'ocupació aconseguida a l'agost, així com la prevista per a setembre, confirmen que 2016 està sent un gran any per al turisme de la Comunitat Valenciana i que el repunt en el nombre de turistes, pernoctacions i desespes s'està traslladant a la rendibilitat de les empreses i la generació d'ocupació, la qual cosa sempre és una bona notícia".

Dels resultats de l'enquesta realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme es desprén que les previsions per a setembre són positives tant per al conjunt de la Comunitat Valenciana com per a les seues distintes zones turístiques.

Així, els hotels del litoral de Castelló preveuen aconseguir al setembre una ocupació mitjana del 76,14%, açò és 3,2 punts més que en el mateix mes del 2015, els del litoral de València el 62,57%, amb un increment interanual de 6,7 punts i els del litoral d'Alacant (sense incloure Benidorm) del 73,66%, la qual cosa suposa 7,5 punts més que en 2015.

A l'ocupació mitjana estimada per zones turístiques cal afegir que enclavaments turístics com Benidorm parteixen d'una ocupació mitjana per a la primera quinzena de setembre del 94%, superant l'obtinguda en 2015 en prop d'un punt, mentre que la ciutat de la ciutat de València per al conjunt del mes se situa en el 77,23%, 3,3 punts més que al setembre 2015.

Els càmpings, que oscil·len entre una ocupació mitjana del 75% per als bungalous i del 55% per a les parcel·les, igualaran l'aconseguida al setembre 2015 mentre que els apartaments turístics parteixen d'una ocupació mitjana al setembre del 67,17%, la qual cosa representa un increment interanual de 5,70 punts.

Finalment, els allotjaments hotelers de l'interior de la Comunitat Valenciana situen les seues previsions d'ocupació mitjana al setembre en el 63,72%, la qual cosa suposa un increment de 8,8 punts sobre 2015. Per zones, cal destacar la província de València, amb una ocupació mitjana del 87, 936%.

Balanç d'ocupació del mes d'agost

L'Enquesta d'Ocupació en Temporada d'Estiu que realitza l'Agència Valenciana del Turisme proporciona també l'avanç de resultats definitius, dades oficials que es coneixeran a finals de setembre quan els publique l'INE. A este respecte, cal indicar que per al conjunt dels hotels del litoral s'estima una ocupació mitjana del 91,38%, la qual cosa suposa un increment de 5,54 punts enfront de l'estimada el passat 2 d'agost sobre reserves tancades a la dita data.

Per zones turístiques destaca l'ocupació mitjana hotelera del litoral de Castelló amb el 90,32% i 9,33 punts més que l'estimada a principis d'agost, del 88,68% en el litoral de la província de València, amb un increment de 8,38 punts, i del 92,60% en el cas del litoral d'Alacant sense comptar a Benidorm, 14,10 punts enfront del sondeig anterior.

En els nostres dos principals punts turístics, Benidorm i València ciutat, l'ocupació mitjana estimada s'ha situat en el 93,80% i el 86,32% respectivament, la qual cosa suposa igualar la d'agost 2015 en el cas de Benidorm i un repunt de 5,68 punts en el cas de la capital de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a l'oferta extrahotelera, cal destacar que els càmpings han tingut a l'agost entre el 80 i el 90%, en funció de si es tracta de parcel·les o de bungalous, els apartaments turístics del 92,30%, 10,25 punts més que l'obtinguda en el sondeig realitzat el 2 d'agost i els hotels de l'interior de la Comunitat Valenciana del 71,96%, la qual cosa suposa un creixement de prop de 2 punts.

Destacats