Climent aposta a Villena per fomentar un desenvolupament local que integre generació de creixement econòmic, sostenibilitat i equilibri territorial

Guardar

22-7-16_curso_villena
22-7-16_curso_villena

El conseller Rafa Climent ha destacat a Villena "la necessitat d'orientar els esforços i recursos cap al foment d'un desenvolupament local que integre la generació de creixement econòmic, equitat, sostenibilitat i equilibri territorial amb la finalitat d'elevar la qualitat de vida de les persones".

Climent s'ha manifestat en aquests termes en la clausura, del curs d'estiu 'Instruments de desenvolupament Local i Territorial', organitzat per la Universitat d'Alacant i en el qual durant cinc dies s'han analitzat les polítiques i accions de desenvolupament local dels últims anys.

En la seua intervenció, el conseller ha assegurat que "és indispensable fomentar la dimensió local com a estratègia per a impulsar nous processos de desenvolupament en un món cada vegada més globalitzat".

En aquest sentit, Climent s'ha referit a la seua etapa com a alcalde de Muro d'Alcoi, durant la qual, segons ha explicat "vaig poder constatar la importància que el desenvolupament local té en la creació d'activitat empresarial, en la generació d'ocupació, en la vertebració del territori, i en la creació, en definitiva, d'una economia amb futur".

Referent a açò ha posat en relleu el paper que vénen exercint els col·lectius i associacions de professionals i d'entitats, vinculades a l'exercici del desenvolupament local i que al seu judici "són fonamentals en el foment del treball cooperatiu, així com en l'aplicació d'instruments de desenvolupament *socioterritorial".

Per a Climent. "el desenvolupament local és una peça indispensable per a establir els fonaments del nou model econòmic pel qual apostem des de la Generalitat; un model participatiu, "d'a baix a a dalt", on les característiques de cada zona i localitat són determinants per a estimular el seu desenvolupament".

Així mateix, ha apuntat que "és fonamental la dimensió local i el *municipalismo en l'aplicació de les polítiques actives d'ocupació, ja que els ajuntaments i els agents locals són els més propers i arrelats a la ciutadania i al territori, i per açò són els que millor detecten i coneixen les necessitats dels sectors, els que mantenen el contacte directe amb les empreses".

Per açò, ha afegit "des de la conselleria que dirigisc estem afavorint la col·laboració i cooperació amb les administracions i agents locals, potenciant la dimensió local, atenent a les particularitats dels territoris, apostant per un desenvolupament local sostenible, que ens permeta superar les dificultats i reptes existents i futurs".

Arxivat a:

Destacats