CESM CV denuncia l'"engany" de Sanitat amb la "falsa promesa" de contractar a més de 600 metges MIR

Guardar

sanitario ep
sanitario ep

El Sindicat Mèdic CESM CV ha denunciat aquest dimecres l'"engany" al qual assegura que ha sotmés la Conselleria de Sanitat als facultatius que han finalitzat la seua formació el mes de maig passat després de la "falsa promesa" de contractar a més de 600 d'ells, una vegada superat aqueix període.

"Després de la falsa promesa de la Consellera de Sanitat de contractar a més de 600 facultatius després de finalitzar al maig la seua formació MIR, ens enfrontem a la trista realitat d'aquest engany", ha denunciat el sindicat.

En aquest sentit, CESM CV assenyala que, encara que l'administració contractara mitjançant cúmulus de tasca de sis mesos de duració a 600 facultatius, "la normativa de contractació exigeix que recórrega prèviament als candidats disponibles en les bosses de contractació que, en el cas d'haver-hi disponibles, aquests tindran, com així està regulat, preferència per a optar a aquests contractes".

Actualment, el sindicat explica que les bosses d'algunes especialitats "disposen de candidats en atur", per la qual cosa tindran "preferència a l'hora d'optar a aquests contractes i restaran contractes als MIR que finalitzen enguany".

Per tant, assegura que hi haurà especialistes finalitzats enguany que "no seran contractats, incomplint-se per tant la promesa de la consellera de Sanitat".

"Ens enfrontem a un nou engany dels responsables de la Conselleria de Sanitat que posen de manifest la falta de respecte cap al nostre col·lectiu i la nul·la capacitat de gestió en situacions de crisis", subratlla CESM CV, que demana explicacions a Sanitat per als afectats i el compliment del promés "encara que per a això s'haja de contractar prèviament els facultatius disponibles en bossa".

"Les circumstàncies actuals exigeixen i justifiquen un important augment dels recursos humans per a contrarestar les demandes futures i l'acumule provocat per l'aturada de la pandèmia", afig el sindicat.

Destacats