Cebrián insisteix en sumar esforços per a previndre incendis amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

Guardar

16.07.11_Junta_Gobierno_CHJ
16.07.11_Junta_Gobierno_CHJ

La consellera d'Agricultura Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha intervingut en la junta de govern de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a insistir en la necessitat de sumar esforços per a previndre incendis.

La consellera ha reconegut l'actitud de col.laboració mostrada en les reunions tècniques celebrades fins ara entre la CHX i la conselleria per a abordar l'extracció de canyes en els llits fluvials, en la mida que poden afavorir la generació i propagació d'incendis, i la retauració dels hàbitats de ribera amb la vegetació adequada.

Ha demanat una implicació més activa de la Confederació en la prevenció, incloent inversions en aquestes activitats i projectes, tot i reconeguent les dificultats pressupostàries del actual context econòmic. La preocupant situació de sequera, amb dades que s'han analitzat hui en la junta de govern de la CHX, aconsella segons Cebrián aprofondir en la col.laboració institucional en la prevenció d'incendis.

Per part de la conselleria, ha afegit Cebrián, hi ha disposició a complementar aquestes actuacions amb una proposta de possible regulació d'activitats tradicionals basades en l'extracció de canyes, per a usos diversos i en especial agrícoles.

Arxivat a:

Destacats