Castelló acollirà un congrés nacional sobre salut mental de la infància i l'adolescència

Guardar

CONGRESO_MATIAS_REAL
CONGRESO_MATIAS_REAL

Castelló acollirà del 15 al 17 de juny de 2017 la 61a edició del Congrés anual de l'Associació Espanyola de Psiquiatria del Xiquet i de l'Adolescent (AEPNYA), una trobada organitzada per professionals de l'Hospital Provincial de Castelló i de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que reunirà més de 400 especialistes.

El doctor Matías Real, responsable del Programa de trastorn mental greu de la infància i adolescència de l'Hospital Provincial de Castelló i president del Congrés, destaca que "l'atenció a la salut mental d'una població tan vulnerable, com la infància i l'adolescència, són crucials per a l'evolució de la societat".

L'especialista hi afig que la salut mental és un aspecte fonamental en les etapes de la infància i l'adolescència. S'estima que el 15 per cent dels xiquets i les xiquetes amb edats compreses entre els 4 i els 17 anys tenen dificultats serioses que han de ser tractades.

El 50 per cent dels trastorns psiquiàtrics d'adults s'inicien abans dels 14 anys i el 75 per cent d'aquests abans dels 24 anys, la qual cosa indica la necessitat d'actuar prompte i d'alleujar l'impacte de molts trastorns per a un sector important de la població.

Per al doctor Real, l'objectiu i la missió és posar en marxa un congrés en què el tema central siga la integració en salut mental infanto-juvenil des de diversos aspectes, com ara en el treball diari entre professionals i entre les perspectives teòriques explicatives de les patologies.

Segons la seua opinió, també és important la integració entre diferents abordatges de tractament i entre tots els agents socials implicats en l'atenció dels menors: societat, escola, família, sistema de protecció i justícia, entre altres.

Destacats