Cap cas positiu en les residències de la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores

Segons les dades publicades per la Conselleria de Sanitat, les residències de la Comunitat només registren sis contagis en 24 hores, tots ells de treballadors

Guardar

Ancians en el menjador d'un centre de persones majors
Ancians en el menjador d'un centre de persones majors

Les residències de gent major han estat ben colpejades per la pandèmia. La crisi provocada per la Covid-19 ha fet que la quantitat de defuncions haja assolit xifres insuportables als seus centres. No obstant això, pareix que la vacunació està donant resultat.

Ahir dimarts, cap de les residències de tota la Comunitat Valenciana va registrar un sol contagi, una situació que no es veia des del 5 de novembre de l'any passat. No s'ha registrat cap mort els centres de diversitat funcional o els centres de menors. 138 dies després, la bona notícia es repeteix. Això sí, malauradament ha sigut una persona la que ha faltat en la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores.

La xifra de contagis és ben d'esperançadora. Cap resident ha resultat contagiat l'últim dia. Els infectats, cinc, són treballadors.

Són 3 les residències que es troben sota control sanitari a la Comunitat: 2 en la província de València i 1 a la província d'Alacant.

Pel que fa a la situació a Castelló, és ben esperançadora. Cap residència de la província compta amb casos actius de coronavirus, ni tampoc a centres de persones amb diversitat funcional o de menors. Tampoc no hi ha cap sota vigilància activa i cap resident s'ha contagiat en les últimes 24 hores.

LA VACUNA ACONSEGUEIX REDUIR MÉS D'UN 93% ELS CONTAGIS EN RESIDÈNCIES

En eixe sentit, les residències poden respirar tranquil·les en comprovar que la vacunació està, finalment, tenint efecte. Els casos de nous positius han caigut quasi un 95%, com així ho demostren les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat.

Queden enrere els pics a mitjans de febrer, en què més de 190 residències es trobaven afectades a la Comunitat. I eren, de mitjana, 40 els residents que resultaven morts diàriament al nostre territori.

En eixe sentit, des d'Aerte, l'Associació Empresarial de Residències a Persones Dependents, destaquen que més del 96% de les residències valencianes estan lliures de Covid. A més, asseguren que aquells pocs que resulten positius en les últimes jornades, no presenten símptomes greus gràcies a l'eficàcia de la vacuna.

A més, també té a veure la normativa als centres. Segueix sent especialment estricta. El contacte entre residents i els seus familiars està ben limitat: les visites han de ser a través d'una mampara i les abraçades estan prohibides. En eixe sentit i atenent a l'evolució de la pandèmia, el sector va a mantindre una reunió amb la Conselleria de Sanitat demà divendres per tal de plantejar una sèrie de propostes menys restrictives en matèria dels protocols sanitaris als centres.

Arxivat a:

Destacats