Campos: "Ni Bonig, ni Rajoy poden pretendre que els valencians paguem una infraestructura que competix al Govern quan a més estem infrafinanciados"

Guardar

Campo.Tren de la costa
Campo.Tren de la costa

El vicesecretari general del PSPV-PSOE en la província d'Alacant, Herick Campos, ha qualificat de "irresponsables" les declaracions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui, segons ha denunciat, "s´atrevix a posar condicions per a reclamar al seu partit a Madrid i a Mariano Rajoy una infraestructura vital, com és el Tren de la Costa, per a vertebrar el nostre territori i per a la connectivitat de les comarques de la Marina Alta, Baixa i La Safor". En esta línia, ha denunciat que "ni Isabel Bonig ni Mariano Rajoy poden pretendre que els valencians paguem unes infraestructures que són exclusives i competència del Govern central i a més davant de la injustícia que patix la Comunitat per la infrafinançament a la que la sotmet el PP".

Campos, que s'ha referit així davant de les declaracions de Bonig sobre el Tren de la Costa, ha lamentat l'actitud del PP que "lluny de reivindicar i treballar per les necessitats dels valencians i valencianes continúa prioritzant els interessos partidistas". "La prioritat del PP no és defendre els interessos dels valencians i valencianes en la comunicació d'estes comarques amb la resta de la Comunitat sinó defendre al PP d'Espanya, defendre Rajoy i mantindre i ser còmplice de la infrafinançament que patix la Comunitat i el maltractament en les inversiones".

Així mateix, Herick Campos ha lamentat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en cap cas s'haja referit a l'estudi informatiu emés pel Ministeri de Foment que desprecia esta infraestructura al considerar que el Tren de la Costa és inviable. "Els desprecis del Govern de Rajoy cap a la Comunitat són inenarrables però no deixarem de reclamar justícia i igualtat de tracte a l'hora de realitzar inversions la rendibilitat social de la qual és clau" hi ha assenyalat Campos, després d'incidir en que és "inadmisible que una zona amb una població superior al mig milió d'habitants no dispose d'una connexió ferroviària mentres altres zones d'Espanya amb menor densitat de població disposen d'AVE".

En esta línia el dirigent socialista ha recordat que si en els últims anys de govern del PP s'hagueren mantingut el nivell inversor que hi havia amb el govern de José Luís Rodríguez Zapatero "se podria haver realitzat l'inici de les obres del Tren de la Costa".

Finalment, ha aplaudit la iniciativa del govern de Ximo Puig i la conselleria d'Infraestructures de reunir-se amb els alcaldes de les zones afectades per a recordar-los que el Tren de la Costa continua sent una infraestructura fonamental i que seguiran reclamant-ho al Govern d'Espanya.

 

Arxivat a:

Destacats