Calero diu que dels vídeos de les protestes per Hasél a València "es dedueix que l'actuació policial va ser adequada"

Guardar

disturbios hasel
disturbios hasel

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat que, després de revisar les imatges de les protestes que es van dur a terme a València contra l'empresonament del raper Pablo Hasél, "es dedueix que l'actuació de la Policia ha sigut l'adequada".

Així ho ha asseverat Calero, després d'inaugurar aquest dimarts l'exposició 'El vot femení a Espanya', a preguntes dels mitjans sobre si hi havia alguna novetat sobre l'anàlisi de les càrregues policials que es van produir en les protestes al febrer.

Sobre aquest tema, la delegada ha recordat que la Policia té un protocol pel qual, davant qualsevol situació, "revisa les seues actuacions sempre amb la idea de millorar-les".

"Estic convençuda que en la Comunitat Valenciana tenim una Policia molt professional. Hem revisat amb ells vídeos, vídeos que tenien ells i vídeos que hem aportat nosaltres. Es dedueix que l'actuació de la Policia ha sigut l'adequada", ha defensat.

Ha reconegut que hi ha imatges que "poden danyar, fer mal", però ha instat a "pensar que, quan la situació es posa tibant, cal ser ací per a saber el que cal fer".

A més, ha convidat a "mirar les imatges de Barcelona i de Catalunya, que ací, no per sort, sinó per una actuació policial adequada, no s'han donat". "De què estaríem parlant si hi haguera cotxes cremats, aparadors trencats o caixers incendiats? Estaríem parlant d'una altra cosa", ha postil·lat.

I ha insistit: "Crec que tenim una Policia professional. Hem revisat els vídeos conjuntament i ells saben ara quin és el treball que ha de fer per a depurar o millorar actuacions".

Arxivat a:

Destacats