Bonig creu que el Botànic està "trencat" però "aguantaran" perquè "els uneixen les butaques"

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha considerat que el Botànic està "trencat", i malgrat que "han entrat en una guerra de desqualificacions" i una "guerra soterrada" en el si del Consell, "aguantaran" perquè "els uneixen les butaques". "A mi, francament, la situació interna del Botànic no m'importa, però està trencada. Està trencada", ha sentenciat.

Així s'ha expressat la líder dels 'populars' valencians en una entrevista amb Europa Press, en la qual ha defensat que la vicepresidenta, Mónica Oltra, va dir "claríssimament" que les decisions les prenia Presidència i Sanitat, "amb la qual cosa deixava clar que no s'està consultant a Compromís i a Unides Podem".

En aquest sentit, ha insistit que aquest és un govern de "tres veus". "Quan el govern, que és un òrgan col·legiat, adopta una decisió, aqueixa decisió és la que cal traslladar", ha argumentat, al mateix temps que ha criticat: "El que no pot ser és aquest descontrol".

Per a Bonig, existeix una "falta de lideratge, falta de cohesió, falta de gestió", per la qual cosa Puig pot fer dues coses: "o donar per finalitzat el Govern o intentar liderar-lo" i "no està fent ni una cosa ni l'altra".

Preguntada per la possibilitat d'un tripartit entre socialistes, 'populars' i Ciutadans que va plantejar el síndic de la formació taronja, Toni Cantó, ha manifestat: "El senyor Puig ja ha triat als seus socis. De fet, els va triar en la primera legislatura i en la segona".

En aquest sentit, ha lamentat que Puig "ha rebutjat sistemàticament el suport que li ha brindat el Partit Popular en general i en temes concrets". "El problema no és si li donem suport o no li donem suport. El Partit Popular està fent el que sempre ha predicat: Nosaltres hem sigut coherents, som conscients de la gravetat de la situació i per això allarguem la mà", ha agregat.

"M'agradaria que la gent valorara el que està fent el Partit Popular, perquè estic absolutament convençuda que si jo fóra la presidenta de la Generalitat i estiguera governant el Partit Popular, nosaltres no tindríem tanta lleialtat i comprensió per part ni de Unides Podem, ni de Compromís ni del PSPV. Estic absolutament convençuda", ha asseverat.

"INDICIS RACIONALS DE CRIMINALITAT"

Preguntada respecte a les causes obertes relacionades amb les empreses de comunicacions del germà del president, Francis Puig, Bonig ha afirmat que hi ha "indicis racionals de criminalitat" en el cas pel qual està sent jutjat el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano. "Jo ho veig claríssimament, però no sóc jutge".

Bonig ha assegurat que ha escoltat "coses increïbles" com que "això no afecta el president". "Puig és el titular de la Presidència de la Generalitat que ha concedit subvencions, diners públics, al seu germà i no una, sinó moltes. Home, alguna cosa l'afectarà, dic jo", ha agregat.

Així, la presidenta dels 'populars', ha reconegut el dret a la presumpció d'innocència de Puig, però ha mantingut que "hi ha indicis": "Té recorregut perquè hi ha material", ha agregat.

"Després això cal provar-ho en un tribunal. En els casos del PP hi ha hagut condemnes, però també hi ha hagut moltes absolucions, i ningú ha demanat perdó. Ningú ha dit: 'Ens equivoquem'. Ningú", ha asseverat.

Per això, ha recomanat al Botànic "molta tranquil·litat, molta paciència", que "deixen actuar als tribunals" i que "no embullen". "Però sobretot, que donen moltes explicacions i que assumisquen la seua responsabilitat política, perquè nosaltres l'assumim. I això que la pressió mediàtica que ells tenen no és ni la meitat de la qual vam tindre nosaltres", ha agregat.

CS I VOX

Bonig també s'ha pronunciat respecte als altres dos partits de l'oposició. Sobre Ciutadans, ha assenyalat que Toni Cantó "va intentar seguir el deixant de la seua presidenta nacional, Inés Arrimadas" en la negociació de pressupostos amb el Botànic. "Però tots érem conscients, no sé si ell també, que evidentment això no podia arribar a cap port", ha considerat, ja que Puig "o pactava amb Ciutadans i trencava el govern" o mantenia la "primacia de les butaques", "i això és el que ha fet".

Respecte a les seues relacions amb Ciutadans, ha defensat que són "bones" i que és el PP qui "marca la línia de l'oposició". "Crec que això és clar", ha agregat. Respecte a Vox, ha considerat que "és ací": "Jo no li done ni més ni menys importància".

"Al final són partits nous. Jo entenc que pertànyer a un partit amb història té coses dolentes, però també té coses bones. Tens una memòria, un procediment, una sèrie de càrrecs responsables i amb capacitat de govern que han governat i que saben al que s'enfronten. Saps quines coses pots plantejar i què no perquè has estat en el Govern", ha agregat.

Per a Bonig, el Partit Popular no ha de fixar-se en tots els altres, sinó en ells mateixos i sobretot, en el projecte polític que li oferirà a la gent com "la casa comuna de la dreta i centre dreta, però també de centre esquerra, de gent que valora la política com un instrument, no com la confrontació, sinó com un instrument per a millorar la societat".

Destacats