Beniarjó i el Real de Gandia, units de nou pel seu pont després de 9 anys

És una vella reivindicació dels veïns dels dos municipis, que en la darrera dècada han invertit milers d’hores de més en creuar d’una banda a l’altra del pont

Guardar

0-3
0-3

De vora 25 minuts a 5: un estalvi de temps important, que repercutirà en la qualitat de vida dels veïns de Beniarjó i Real de Gandia gràcies a la restauració del pont que connecta les dos localitats de la Safor. És una intervenció subvencionada íntegrament per la Diputació de València amb una inversió de 452.982 euros. La infraestructura quedà greument danyada després de les pluges de la tardor del 2007, que varen provocar l'afonament d'una part del pont. Des d'aquell moment, fa quasi una dècada, el punt d'unió entre els dos municipis ha estat en desús per al trànsit i el pas de vianants.

És una realitat que han patit els veïns d'aquestes localitats durant els darrers nou anys. «Ja era hora que l’arreglaren. Perdíem molt de temps i havíem de donar una volta gran per a anar al camp». Són paraules d'Antonio, un agricultor de la zona que, per a accedir als seus terrenys, ha de creuar el pont. Tots els dies durant aquests nou anys, ha agarrat el seu motocultor per a treballar la terra i ha hagut de recórrer una distància molt més llarga per a arribar a la seua destinació. De la mateixa opinió són altres veïns dels dos municipis, que posen de manifest l'impacte favorable que la restauració d'aquesta infraestructura tindrà per a les seues vides.

«Es tracta d'una inversió que superarà els 450.000 euros i suposarà una gran millora per a tots els veïns, tant de Real de Gandia com de Beniarjó» —ha destacat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. De la mateixa manera, l'alcalde de Beniarjó ha destacat la rellevància de l'obra per als habitants de les dos localitats: «Han sigut nou anys que la gent veia que es feien molts camps de futbol amb gespa artificial, jardins i altres coses, i aquesta, que era una infraestructura tan important per als dos termes municipals, ningú la feia».

El pont tenia danys en l'estructura que el feien inservible, soscavació en el llit i sedimentacions posteriors. El projecte de reparació preveu reconstruir el mur que derrocà l'aigua i col·locar un mur de contenció. També es reforçarà l'estructura refermant les obertures i instal·lant una escullera en la zona baixa. El darrer pas serà col·locar baranes i un pas per als vianants, que en permetrà l’ús en condicions adequades de seguretat per a vehicles i vianants.

Destacats