Barceló assegura que amb la vacunació "s'obri un període d'esperança mentrestant dolor i sofriment"

Guardar

Vacunacion COVID seleccion 7
Vacunacion COVID seleccion 7

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que aquest diumenge, jornada en la qual ha arrancat el procés de vacunació contra la Covid-19 a Espanya, "s'obri un període per a l'esperança mentrestant dolor i sofriment".

Així, ha assenyalat que fins al moment la jornada s'ha desenvolupat "amb total normalitat". "Hui s'obri pas a la ciència i la investigació", ha destacat.

La Comunitat Valenciana ha iniciat aquest diumenge la vacunació contra la Covid-19 en set residències de majors de les províncies d'Alacant, Castelló i València.

Les primeres dosis han arribat al centre de distribució a les 09.53 hores i s'han repartit en neveres per a ser transportades a les residències de Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana, on es vacunarà a les persones d'aquests centres que hagen confirmat la seua acceptació.

Batiste Martí, intern de la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol (València), de 81 anys, ha sigut la primera persona a rebre la vacuna enfront de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana. Uns minuts després se li ha administrat la dosi a Josefa Martínez, directora del centre.

Al llarg del dia està previst administrar un total de 775 dosi entre residents i personal sociosanitari. Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han escortat l'arribada de les primeres vacunes.

Durant el primer trimestre de 2021, en la Comunitat Valenciana s'administraran més de 377.000 dosis de la bovina Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública espera que les més de 50.000 persones, entre treballadors i treballadores i residents, que conviuen en residències puguen estar vacunades al llarg del mes de gener.

Arxivat a:

Destacats