Arrankapins: una aposta diferent als festivals de Castelló

Guardar

13524302_144161482657346_2091069925668238111_n
13524302_144161482657346_2091069925668238111_n

Naix un nou tipus de festival, més inclusiu i eclèctic. El passat 27 de juny la Regidoria de Cultura de Castelló de la Plana va presentar a la premsa el Festival Arrankapins, que se celebrarà del 22 al 24 de juliol. Els responsables de El Caimán Producciones i Metrònom, que organitzen el festival en coordinació amb l'ajuntament, han explicat que pretenen diferenciar-se i ser una alternativa, tant en oferta musical com a tipus d'oci, als macrofestivals que abunden en la província durant la temporada estival com el FIB, el Rototom o el Arenal.

L'emplaçament escollit per a acollir el festival és un lloc emblemàtic i molt estimat pels castellonencs: el Pinar del Grau, en ple districte marítim. El parc constitueix un espai incomparable per a gaudir de la música i l'oci i on poder resguardar-se de la calor. Segons els organitzadors es tracta d'una decisió encertada, ja que l'esperit lúdic del festival acompanya perfectament l'ambient del Pinar, un lloc d'esplai per a tots els públics. Aquest esdeveniment enriqueix l'oferta cultural de la zona i s'espera també que siga un catalitzador del turisme.

Durant tres dies es podrà gaudir de rock, indie, reggae i música popular amb una bona representació de les comarques de Castelló amb grups autòctons. El cartell presenta una àmplia gamma d'estils però aposta, sobretot, per grups de música en valencià. Artistes com Toni de l’Hostal, El Chamuyo, Auxili, Sara Ledesma, Obeses o Lagatija Nick formen part del programa. La nota final la posarà la Festa de Presentació del Rototom amb les actuacions de Candela Roots, Mediterranean Roots i Funkiwis.

El festival també està pensat per als més xicotets i les famílies. La Ludoteca omplirà els matins del dissabte 23 i diumenge 24 de color, jocs i diversió. A més a més, hi haurà actuacions de Las Auténticas, tota una revelació de l'escena musical local, i de Trobadorets.

I com Arrankapins no sols és música, els assistents podran tastar menjars variats gràcies a la presència de cinc ‘food trucks’ tan de moda últimament. L'oferta gastronòmica es completa amb cuina de diversos orígens i estils: menjar tradicional asturià, veneçolà, entrepans gurmet, crepes, pizzes i més.

L'elecció del nom té un significat molt especial, ja que es tracta del nom d'un personatge que simbolitza la força en la mítica rondalla ‘Tombatossals’. Escrita per Josep Pascual Tirado (Castelló de la Plana 1884-1937), conta les aventures d'un gegant bonàs que amb l'ajuda dels seus amics funda la ciutat de Castelló. L'obra forma ja part de la cultura popular i tradicional valenciana i de la mateixa manera, Arrankapins ha vingut per a quedar-se.

Podeu consultar tota la informació ací.

Arxivat a:

Destacats