Antella acull les III Jornades Àgora amb la Dipu amb 37 jóvens de diferents coŀlectius

Guardar

AGORA DIPU Gestalgar
AGORA DIPU Gestalgar

La Diputació de València celebra aquest cap de setmana la tercera edició del programa ‘Agora amb la Dipu’, destinat a formar a membres d'associacions i entitats juvenils de la província en matèria de violència de gènere, diversitat i salut sexual.

En concret, el municipi d'Antella acull a un grup de 37 joves de diferents col·lectius, entre ells persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Tots Junts Podem, del col·lectiu Lambda, la Fecacv i altres associacions com ACUDE, ASBOLES Valencia, AVADEC i Taleia, entre uns altres.

Durant dos dies assisteixen a classes teòriques, tallers i activitats pràctiques per a incrementar el seu coneixement i habilitats socials en matèria d'Igualtat, a més de divertir-se amb activitats multiaventura per a crear sinergies entre ells. Entre els encarregats d'impartir les xarrades hi ha membres de col·lectius com Calcsicova o Lambda, i tècnics especialitzats en igualtat i violència de gènere.

La diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha destacat la importància de “formar a aquests joves perquè, al seu torn, puguen treballar amb altres joves des de les entitats a les quals pertanyen, i fins i tot perquè estiguen a la disposició dels ajuntaments per a poder traslladar aquests coneixements als ciutadans”.

Així mateix, la diputada provincial ha valorat aquest tipus d'iniciatives per “contribuir a la visibilitat dels col·lectius i associacions juvenils de les comarques valencianes”.

Tallers i esports

El programa es compon de tallers sobre Igualtat de gènere, violència de gènere entre adolescents i diversitat. Aquesta edició també compta amb la Clownferència “Qui bé et vol, et farà riure” i, per a tancar el cap de setmana, els joves participen en un circuit Multiaventura amb piragües, escala en rocòdrom, tir amb arc, ruta en BTT, equilibris aquàtics i snorkel.Un curs de formadors

La primera d'aquestes jornades va tenir lloc en el mes de novembre a Venta del Moro i la segona va ser a Gestalgar. A més, aquesta formació es completarà amb una segona fase de treball en la qual rebran el curs de ‘Formador de formadors’ perquè, tal com ha assenyalat Isabel García, “ells puguen impartir cursos o tallers sobre aquestes matèries en les seues respectives associacions”.

De la mateixa manera, una vegada finalitze tot el programa, entorn del mes de novembre, els més d'un centenar de joves que hauran participat en les diferents jornades formatives del programa ‘Agora amb la Dipu’ tindran accés a un curs reglat, d'animació soci-cultural o de gestió d'associacions juvenils. D'aquesta forma, la Diputació els ofereix les eines necessàries per a completar els seus coneixements i que siguen ells els qui, a partir d'aqueix moment, es convertisquen en formadors d'altres joves.

Destacats