Alginet sol·licita assessorament a la Diputació de València per a realitzar un estudi de mobilitat urbana

La diputada de l’Àrea d’Assessorament Municipal, Conxa García, assenyala que la principal meta d’aquests treballs és “aconseguir municipis amb una mobilitat més sostenible”

Guardar

BICIDIPU 2
BICIDIPU 2

La diputada de l'Àrea d'Assessorament Municipal de la Diputació de València s'ha reunit amb l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alginet, per a informar i assessorar al Consistori dels serveis que la institució provincial ofereix en matèria de mobilitat sostenible. L'equip municipal estudia la possibilitat de transformar la seua política en aquest àmbit, i per açò ha sol·licitat a la institució provincial un Estudi de Mobilitat Urbana.

“La principal meta d'aquests treballs és aconseguir municipis amb una mobilitat més sostenible, un aspecte en el qual la Diputació està treballant des de fa temps. De fet, són molts els ajuntaments que han demandat aquest servei”, ha assegurat Conxa Garcia. La principal finalitat de l'Estudi de Mobilitat Urbana d'Alginet és proposar una bateria de mesures que ajuden a reorientar les pautes de mobilitat actuals, de manera que s'aconseguisca reforçar les formes de desplaçament més eficients i menys contaminants.

Així mateix, un altre dels objectius és assegurar l'accessibilitat i la mobilitat a la ciutadania d'Alginet, recuperant l'espai urbà i la qualitat de vida del municipi. “Resulta fonamental conscienciar sobre l'ús del transport públic, construir ciutats sostenibles en les quals el vianant i el ciutadà siguen l'eix central, vetlant per aquest protagonisme mitjançant la promoció d'una mobilitat sostenible”, ha subratllat la diputada de l'Àrea d'Assessorament Municipal.

La Diputació de València assessora i recolza als municipis que aposten per una major qualitat en el transport públic, per la promoció de la mobilitat no motoritzada i per la utilització de mitjans més eficients des d'una perspectiva energètica i mediambiental, promovent polítiques que potencien la mobilitat sostenible, a través de mesures com la disminució del trànsit que travessa el nucli urbà, reduint la velocitat en determinades zones i actuant en la planificació i gestió de la mobilitat.

Destacats