Alemanya traurà a la Comunitat Valenciana de la seua llista de zones de risc

Guardar

Aeroport de València
Aeroport de València

Alemanya ha anunciat aquest divendres la seua decisió de traure a la Comunitat Valenciana i altres quatre comunitats autònomes del seu llistat de zones de risc per alta probabilitat de contagi de Covid-19 a partir del pròxim diumenge.

Les regions que es veuran afectades per la decisió, que entrarà en vigor a les 0.00 hores del 14 de març, seran Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Extremadura, La Rioja, Múrcia i Balears, segons ha informat l'Ambaixada alemanya a Madrid.

La decisió de revisar les recomanacions de viatge a aquestes regions s'ha pres "a causa de la baixa incidència d'infeccions per coronavirus" i sobre la base de les recomanacions de l'Institut Robert Koch (RKI), ha precisat.

En tot cas, l'ambaixador d'Alemanya a Espanya, Wolgang Dold, ha recordat en el seu Twitter que "el Govern alemany continua desaconsellant els viatges turístics no essencials per Setmana Santa, fins i tot en zones no classificades com de risc".

Fonts diplomàtiques espanyoles han explicat aquest divendres que des del Govern s'està facilitant a altres països de manera constant informació actualitzada, tant a nivell nacional com regional, sobre la situació epidemiològica de la pandèmia a Espanya.

Amb això, segons les fonts, el que es busca és que les autoritats d'eixos països, com en aquest cas Alemanya, puguen prendre decisions respecte a les restriccions que adopten i d'altra banda facilitar que arribat el cas es puguen modificar els requisits que s'exigeixen als qui viatgen des de les regions espanyoles amb menor incidència, com pot ser no exigint PCR o guardar quarantena una vegada en territori germànic.

Arxivat a:

Destacats