Alcaraz planteja la creació d'una càtedra de Responsabilitat Social a la Universitat d'Alacant

Guardar

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha plantejat la creació d'una càtedra de Responsabilitat Social en la Universitat d'Alacant, "projecte amb el que podrien estar representades altres universitats públiques valencianas", ha destacat Alcaraz.

El conseller ha posat en valor "el coneixement expert i la investigación" que resideix en les universitats i que enllacen amb els objectius de la conselleria "per a aconseguir unes institucions més transparents, una connexió que ens portarà a continuar reforçant estes actuacions amb el conjunt d'universitats públiques valencianas" ha explicat.

Per a Alcaraz, la relació del Govern valencià amb les universitats "és essencial per a l'expansió en la nostra societat de qüestions com el rebuig de la corrupció, la defensa de la transparència o la difusió de polítiques de solidaritat i de cooperació".

Després de la firma del conveni, el conseller ha indicat que "es va crear una comissió mixta, amb representació de la Universitat d'Alacant i la Conselleria de Transparència, per a continuar aprofundint de forma coordinada en les activitats que arreplega aquest acord".

El conveni firmat entre la Generalitat i la Universitat d'Alacant inclou la realització d'activitats de formació, divulgació, sensibilització, transferència del coneixement, investigació i desenvolupamentt en matèria de transparència, participació i accés a la informació durant l'exercici 2016.

Entre elles, l'organització de congressos de participació ciutadana en gestió ambiental i en gestió urbanística; el foment de la transparència en els processos administratius; la creació d'un portal web per a difondre les activitats que es realitzen; o la creació d'un fons bibliogràfic sobre la matèria.

Alcaraz ha destacat que en els pròxims dies la Conselleria de Transparència "firmarà convenis semblants amb la resta d'universitats públiques valencianas".

Per la seua banda, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, hi ha assenyalat que "esta col·laboració ens va a permetre entroncar els objectius de conselleria i universitat, especialment en matèria de responsabilitat social, per a treballar per una universitat socialment responsable".

Palomar ha incidit en la importància de les accions que es van a posar en marxa en matèria de formació, divulgatives o d'informació relacionades amb la transparència, responsabilitat social i participació ciutadana.

Destacats