Alacant suspén les Fogueres de Sant Joan per segon any

L'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, assegura que s'han vist obligats a prendre la decisió de no celebrar la festa al juny "pel ritme de vacunació"

Guardar

FOGUERES_EP
FOGUERES_EP

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, i el regidor de Festes, Manuel Jiménez, han mantingut aquesta vesprada una reunió amb la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco, i el mestre major del Gremi d'Artistes de Fogueres, Joaquín Rubio, en la qual s'ha posat sobre la taula la viabilitat de la celebració de les festes de Fogueres el mes de juny.

Després d'haver analitzat l'evolució del ritme de vacunació contra la Covid-19 i després de contrastar que, com ho ha reconegut el Govern, no aconseguirà l'objectiu d'immunitzar al 70% de la població a principis d'estiu, s'ha decidit no celebrar la festa.

De la mateixa forma, s'ha assegurat que les Fogueres se celebraran "quan les circumstàncies ho permeten". Serà en aqueix moment quan la Federació convoque una assemblea dels seus membres per a decidir si és viable el trasllat a altres dates que permeten la seua celebració amb normalitat.

La decisió es farà oficial amb la publicació d'un bàndol o un decret signat per l'alcalde en els pròxims dies, com així ho ha afirmat l'Ajuntament.

En declaracions a À Punt, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha assegurat que la celebració de les Fogueres haurà de tindre, almenys, un interval de diferència de quinze dies respecte a les Falles "perquè els artistes es puguen adaptar". En aqueix sentit, ha afegit que "això no significa que durant els dies de festa al juny no es puguen celebrar diferents actes, encara que sempre complint les mesures de seguretat".

Destacats