Agricultura i Medi Ambient s'implicarà en la resolució de la regressió de la costa d'Almenara

Guardar

16.07.27_Almenara
16.07.27_Almenara

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha anunciat que la conselleria s'implicarà en la resolució de la regressió de la línia de costa a Almenara.

Julià Álvaro, que ha realitzat una visita, organitzada per la Plataforma per la Defensa del Litoral d'Almenara, a la zona de platja de la localitat afectada per la intrusió del mar ha indicat que frenar l'avanç del mar cap a la terra resulta indispensable per a la protecció, no sols de les infraestructures que es troben en primera línia de platja, sinó de les zones ubicades més cap a l'interior, com els estanys d'Almenara, d'alt valor ecològic.

Álvaro hi ha assenyalat que en la conselleria s'ha rebut la consulta del Ministeri de Medi Ambient sobre el Projecte Constructiu del Front litoral d'Almenara-La Llosa, que caldrà ajustar-se i es realitzarà un informe.

El secretari autonòmic ha assenyalat que en els últims quatre anys, la línia de costa ha retrocedit al voltant de 150 metres com a conseqüència de les obres d'ampliació dels ports de Borriana i Castelló, que es van fer sense tindre en compte la sostenibilitat de les platges de l'entorn.

A este respecte, ha afirmat que la conselleria es va a implicar en l'assumpte, però també ha demanat al ministeri d'Agricultura i Medi Ambient la seua col·laboració per a ajudar en la solució del problema que suposa per als habitants, els empresaris i els ecosistemes de la localitat l'avanç del mar, sobretot quan hi ha temporal.

La Plataforma en Defensa de la Costa d'Almenara és una associació que reivindica la construcció d'esculleres que frenen la regressió que patix la línia de costa en la localitat.

Destacats