Aemet i Emergències augmenten el nivell d'alerta per pluges i tempestes a "risc important"

Guardar

Emergencia metereológica
Emergencia metereológica

El servei d'Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha augmentat la preemergència a nivell taronja -risc important- per pluges i tempestes a les províncies de València i Alacant, mentre que la de Castelló es manté en el nivell groc tant aquest dilluns com demà dimarts, segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter.

També l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pujat a nivell taronja el risc de pluges i tempestes a la província de València per a aquest dilluns, que s'estén a la província d'Alacant el dimarts, davant l'arribada de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que, sobretot el dimarts i dimecres, pot deixar precipitacions i tempestes en la Comunitat Valenciana.

Així, aquest dilluns ha començat el dia amb cel nuvolós o cobert amb nuvolositat d'evolució diürna i a la vesprada, s'esperen ruixats i tempestes, que seran localment fortes a la província de València i sud de Castelló. Al final del dia, aquestes pluges podrien estendre's a tota la comunitat.

Les temperatures mínimes d'aquest dilluns estan patint amb pocs canvis, mentre les màximes van en descens. El vent bufarà variable fluix amb predomini de la component aquest, tendint a aquest moderat en les hores centrals del dia, i nord-est moderat en el litoral d'Alacant.

Està previst que aquesta setmana una DANA causa un canvi de temps en la Península i Balears i deixe ruixats i tempestes en moltes zones del país, sobretot entre el dilluns i el dimecres. En la Comunitat, pot provocar precipitacions fortes i tempestes de persistència.

Destacats