Adif restableix aquest dilluns la circulació de trens entre València, Albacete i Alacant

Guardar

trenes
trenes

Adif restableix aquest dilluns la circulació de ferrocarril entre València i les ciutats d'Alacant i Albacete en les seues relacions en ample ibèric, una vegada finalitzats els treballs de recuperació de la infraestructura pels danys produïts pel temporal de setembre en el denominat 'Nudo de La Encina', entre les localitats de La Font de la Figuera i La Encina.

Adif posarà a la disposició de les empreses ferroviàries una de les dues vies d'aquest tram, mentre continuen les labors de reparació de la plataforma i instal·lacions de la segona via. La finalització d'aquests treballs i la seua posada en servei està prevista per a aquest mes d'octubre, segons ha informat l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries en un comunicat.

Des d'Adif han destacat que la reobertura d'aquesta línia permet, d'una banda, la connexió de nou des de València amb Alacant, la qual cosa afecta les relacions del Corredor Mediterrani, i per una altra, la represa dels serveis ferroviaris des de l'altiplà cap a València en ample ibèric, permetent així als trànsits de mercaderies aconseguir el port de València.

Des de la interrupció de la circulació pels efectes del temporal, Adif ha oferit a les empreses ferroviàries de mercaderies com a alternativa la possibilitat de desviar els trens via Saragossa - Tarragona o bé utilitzar la disponibilitat de les seues instal·lacions en les terminals logístiques de Múrcia i Albacete.

Els equips de manteniment d'Adif continuen treballant en la resta de les línies afectades per aquest temporal "per a restablir la circulació ferroviària en el menor termini possible", més concretament en les relacions Lorca - Águilas, Múrcia - Beniel, Múrcia - Cartagena i el trajecte El Estrecho- Los Nietos, aquest últim d'ample mètric.

Destacats