Ábalos confirma que ja s'estan aplicant les mesures necessàries per a controlar als passatgers internacionals

Guardar

abalos ep
abalos ep

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha confirmat hui que ja s'estan aplicant les mesures necessàries per a controlar als passatgers internacionals. Ho ha fet en una visita que ha realitzat aquest matí a les instal·lacions de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a supervisar les mesures de seguretat posades en marxa per a la prevenció de la COVID-19.

Ábalos, que ha estat acompanyat també pel president d'Aena, Maurici Lucena, ha volgut deixar clar que s'està controlant tant als passatgers que arriben en els vols molt limitats de rescat i repatriació, com als que procedents de territori Schengen. I ha afegit que aqueix exhaustiu control es farà a partir del pròxim 1 de juliol als passatgers que provinguen de tercers països.

En una intervenció davant els mitjans de comunicació realitzada abans de recórrer les zones restringides de facturació, d'embarque, de recollida d'equipatges i les mesures de termografia de Sanitat Exterior, el responsable del Departament ha afirmat que els protocols que ja s'estan aplicant són comuns la Unió Europea i si hi haguera alguna modificació se suscitaria també en aquest marc comú.

Directrius de la Comissió Europea i EASA

Aquests protocols, segons va expressar, obeeixen a les directrius de la Comissió Europea i de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA), establides en col·laboració amb el Centre Europeu per a la Prevenció de Malalties, a més d'haver sigut coordinats amb els Estats membres i les associacions internacionals d'aeroports (AECI) i d'aerolínies (IATA). Les mesures establides, a més de les de seguretat de les instal·lacions, incorporen tres filtres de seguretat: de temperatura, en un procés molt eficaç i d'alt rigor; un control documental, basat en les declaracions responsables amb informació sanitària que permet la traçabilitat o el seguiment de la persona; i a més un control visual.

Ábalos va afegir que, al mateix temps, es prendran mesures perquè no es produïsquen col·lapses en l'aplicació d'aquests tràmits i, per a això, s'estan analitzant els vols que van anar arribant gradualment en funció de la demanda.

El ministre ha anunciat que, per a garantir que tots aquests procediments es duguen a terme amb total seguretat, a partir de demà dia 21, es reforçaran les plantilles de personal de suport de Sanitat Exterior i es farà encara més a partir del pròxim de juliol.

Destacats