40 xiquets i professors són rescatats d'un alberg després de quedar atrapats pel temporal

L'Àrea de Conservació de Carreteres ha desplaçat la màquina a la CV-442, en els voltants del qual se situa el campus educatiu Moragete, prop de la pedania requenenca de Casas del Río

Guardar

quitanieves
quitanieves

Una llevaneu de la Diputació de València s'ha desplaçat aquest divendres a Requena a l'àrea d'accés a un alberg en el qual han quedat aïllats al voltant de 40 xiquets i professors a causa del temporal. Es tracta de la zona en la qual se situa el campus educatiu Moragete, prop de la pedania requenenca de Casas del Río, en la carretera CV-442. La màquina de la institució treballa per buidar la via de neu perquè les persones retingudes puguen recórrer la carretera de camí de tornada a les seues cases.

Vídeo del rescat de l'alberg amb imatges cedides per la Guàrdia Civil.

L'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta taronja per neu a l'interior nord de València i per pluges en tot el litoral de la província. Un gran nombre de carreteres de la xarxa provincial es mantenen tancades o tallades en alguns dels seus trams per l'acumulació de neu o a causa de les fortes pluges. La demarcació de Villar del Arzobispo és una de les més afectades. En la comarca del Rincón de Ademuz i Los Serranos totes les vies es troben impracticables per l'acumulació de neu, en aquesta última sobretot a partir de Higueruelas.

Una altra de les demarcacions més afectades és la d'Utiel-Requena. Romanen tancades al trànsit per neu la CV-436 en l'accés a Sant Benito des de la N-330; la CV-437 en l'accés a Alpera des de la N-330; la CV-441 des de Jarafuel a la CV-440, la CV-391 de Requena al Remei, la CV-392 d'Utiel a las Nogueras, la CV-395 de Requena a Villar del Arzobispo, la CV-444 accés nord a Campo Arcis, la CV-431 de la Portera a Requena i la CV-442 en l'accés a Casas del Río des de la N-330, on s'ha registrat l'incident del campus educatiu de Moragete.

En la demarcació de L'Alcúdia de Crespins les carreteres que romanen tancades al trànsit per neu són la CV-584, d'Enguera a Casas de Benalí; la CV-589 de Moixent a CV-590; la CV-794 de Bocairent a Alcoi; la CV-652 de Moixent a Fontanars dels Alforins; la CV-654 de Fontanars dels Alforins a CV-652; la CV-651 de Moixent a Aielo de Malferit; la CV-657 de Moixent a Beneixama; en la demarcació d'Alzira està tancada per inundació la carretera CV-543 d'accés a Cogullada des d'Alberic.

En la demarcació de Buñol també hi ha diverses vies tallades: la CV-388 en l'accés oest a Siete Aguas, la CV-425 de Buñol a la N-330, la CV-428 en l'accés a Cortes de Pallás i la CV-429 de Macastre a la Portera. Pel que fa a la demarcació de Bétera-Serra també hi ha un tram tallat entre Alfara del Patriarca i Vinalesa en l'encreuament amb el barranc del Carraixet, en el punt quilomètric 0.850.

A més cal circular amb especial precaució en la CV-655 i CV-656 de Fontanars dels Alforins al Pou Clar, en el camí de domini públic CV-5741 de Carcaixent al Forn de la Punta, en la CV-446 enllaç de la N-322 amb la N-330 per Los Duques, en la CV-470 d'Utiel a Mira, i en la CV-435 de Real a Dos Aguas, des de l'encreuament amb la carretera CV-422 fins a la intersecció amb la CV-580.

El dispositiu especial de la Corporació provincial inclou una vintena de vehicles, entre ells retroexcavadores i màquines llevaneu, i un equip de 400 persones, incloent efectius de les brigades de Divalterra, uns mitjans que, en paraules del diputat Pablo Seguí, es troben a la disposició dels ajuntaments. Des de l'Àrea de Carreteres s'ha assenyalat que les vies romandran tancades mentre no estiguen practicables o per precaució, i seran obertes “tan aviat com siga possible” i sempre que la situació de fred i neu vaja millorant.

Destacats