La Comunitat Valenciana li planta cara a la COVID-19 en temps rècord baixant la incidència fins a un 97%

Actualment la taxa d’incidència acumulada se situa en 39,03 per cada 100.000 habitants

Guardar

vacunacion covid almussafes
vacunacion covid almussafes

La tercera onada va colpejar ben fort la societat valenciana i fins i tot les dependències sanitàries que patien una greu sobrecarrega fent que fins i tot hospitals es quedaren sense paritoris per destinar eixes zones per a pacients COVID, tal com va ocórrer al Clínic de València. Si fa un mes la incidència de la Comunitat Valenciana arribava al seu màxim històric de tota la pandèmia superant els 1.500 casos per cada 100.000 habitants, mes i mig després, la incidència se situa per davall dels 50, situant-se en la més baixa d'Espanya i la Comunitat Valenciana està a poc d'eixir de la zona de risc, tot i que per a Alemanya i altres països europeus ja està fora d'aquesta zona roja per tal que els turistes europeus puguen vindre durant la Setmana Santa i reactivar el turisme, un fet molt criticat pels valencians i les valencianes, ja que mentre la Comunitat Valenciana es troba confinada perimetralment i no es pot ni entrar ni eixir, els trajectes aeris per als alemanys no sols s'han reactivat sinó que s'han augmentat les connexions.

Les dades d'aquesta setmana són esperançadores, i és que fa dos dies, que les residències de la Comunitat Valenciana no van registrar cap nou contagi en 24 hores i que el ritme de vacunació per grups d'edat continua avançant, tot i que els dubtes sobre la vacuna d'AstraZeneca, després de la seua paralització en plena vacunació massiva dels docents valencians, van augmentant.

A hores d'ara, la traçabilitat de la COVID-19 es troba controlada i no hi ha risc de perdre-la, ja que els contagis que es registren dia rere dia a penes superen el centenar i les morts, continuen a la baixa. No obstant això, les autoritats sanitàries continuen veient en la vacuna com a l'única esperança i com el principi del final d'aquesta pandèmia.

PACIENTS VALENCIANS AMB TROMBES

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat al Centre Nacional de Farmacovigilància el registre de tres casos de trastorns de la coagulació en pacients als quals s'ha administrat la vacuna d'AstraZeneca en la Comunitat Valenciana.

Es tracta de tres homes de 38, 41 i 50 anys que s'estan actualment estudiant i avaluant, però cap d'ells recull diagnòstics de trombosis cerebrals i no s'ha observat trombocitopènia. Per tant, no estarien dins dels casos de trombosis de sins venosos cerebrals que han despertat interés i més preocupen en el context de l'alerta que està sent avaluada en el Comité d'Avaluació de Riscos de Farmacovigilància (PRAC en les seues sigles en anglés).

VACUNACIÓ MASSIVA

L'ambiciós pla de vacunació del Consell continua fent passos i cobrint etapes, però posant el focus en el mes d'abril com el període d'esperança per a vacunar 'non stop' amb el qual s'estableix un escenari d'implementació de 400.000 dosis setmanals, una xifra que s'ajustarà als subministraments definitius de les farmacèutiques principals.

D'aquesta manera, s'han establit 161 punts a diferents municipis valencians on es realitzarà aquesta campanya que, en funció del tipus de municipi es farà a un lloc a altre. En les localitats menors de 10.000 habitants es realitzarà en zones annexes als centres de salut i espais municipals; a les ciutats fins a 50.000 habitants tindrà lloc en locals municipals; i en les grans ciutats (València, Castelló, Elx i Alacant) es vacunarà en hospitals de campanya, grans espais (Ciutat de les Arts i les Ciències, Ciutat de la Llum IFA i Palau de Congressos de Castelló) i centres sanitaris.

Si els subministraments definitius es compleixen, es vacunaria a 1,6 milions de valencians i valencianes en un mes, fet que suposaria un gran pas, ja que en només un mes s'hauria immunitzat a més d'un 30% dels valencians i valencianes.

Ahir es va iniciar la campanya de vacunació al personal educatiu amb AstraZeneca.

No obstant això, la paralització de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca comença a tindre conseqüències notables en el pla de vacunació massiva que tenia preparat la Conselleria de Sanitat. Aquesta suspensió provoca que 84.000 dosis que es tenien previstes per a injectar es queden en les neveres aquesta setmana, però l'efecte serà encara major si es té en compte que aquesta suspensió tindrà una duració de 15 dies. Aquesta decisió va ser pràcticament conjunta entre els països europeus, després de detectar-se alguns casos de trombes a Alemanya.

Però, si les autoritats sanitàries europees descarten que els casos de trombosi tenen relació amb l'efecte de la vacuna d'AstraZeneca, aquesta vacunació massiva es podria reprendre amb totes les seues previsions inicials o fins i tot, es podria veure augmentat aquest ritme, ja que tot apunta que la vacuna de Janssen podria començar a arribar a partir del 15 d'abril amb unes quantitats de fins a 20 milions en total.

Arxivat a:

Destacats