VIII Festival Internacional "Residències de Cambra" de Godella

Fins al 10 de Juliol tindran lloc més concerts i activitats

Guardar

Ahir una nodrida programació de solistes i agrupacions de càmera es van donar cita en diferents i atractius espais de Godella amb motiu de la 8ª edició del Festival Internacional "Residències de Cambra". Aquest festival, impulsat per l'Associació d'Amics de la Música de Cambra de Godella, es consolida com un dels més importants esdeveniments entorn de la música de cambra. La singularitat d'aquesta trobada, en paraules del seu director artístic, Joan Enric Lluna, "resideix en l'excel·lència dels seus músics, i un dels seus objectius principals és que el treball d'aquests puga contemplar-se com un model de generositat i dedicació a l'art musical".

La voluntat dels seus organitzadors és aproximar aquesta excel·lència musical a tota la societat (des del públic menys habituat a la música clàssica fins als més melòmans).

Aquesta trobada, així mateix, té un vessant pedagògic important: la d'integrar a joves talents en diferents concerts i activitats al costat dels estels del festival i aproximar al públic a aquest fenomen musical per mitjà de taules redones, trobades amb els artistes i assajos oberts.

En aquesta edició de 2016 es compta amb la participació de convidats, entre els quals es troba el magnífic violinista i especialista en música barroca Fabio Biondi. Clara Cernat i Thierry Huillet porten des de Tolosa de Llenguadoc un concert-espectacle amb imatges i composicions pròpies entorn de la novel·la "Li Petit Prince", de Saint-Exupéry; d'Escandinàvia ens visita Harri Maki, excel·lent clarinetista, professor en la prestigiosa Sibelus Academy i el Zilliacus Trio.

Així mateix més pròxims a nosaltres i ja habituals col·laboradors del festival, estaran els membres del Trio Avantguarda, el Elán Quintet, el mateix Ensemble del Festival. Tampoc falten a la cita magnífics pianistes com Carles Marín i Juan Carlos Garvayo. Clausurarà el festival un gran concert amb 'La Creació', de J. Haydn, amb la concurrència d'un cor participatiu explicant com a solistes convidats especials la soprano Isabel Monar, el tenor Alberto Guardiola i el baríton José Antonio López.

Aquesta edició, a més, se sumisca a l'homenatge al pintor Ignacio Pinazo en el centenari de la seua mort amb un concert extraordinari en el qual, a part d'oferir la música dels seus contemporanis, serà estrenada una obra del compositor Voro García, encàrrec del festival. Aquest concert extraordinari serà també oferit en el Centre cultural de la Beneficència durant aqueixos dies.

Destacats